Forrás: Youtube
Dubarry csirkemell
Gyorsan elkészíthető elegáns húsos étel. A csirke és a karfiol remek kombinációja, felejthetetlen öntettel.
Hozzávalók
add_recipe_default_group_title
- 2 ks csirkemellfilé
- étolaj
- 1 kg karfiol
- só
Besamel
- 250 ml tej
- 5 evőkanál tejföl
- 10 dkg sajt
- só és bors
- liszt
Eljárás
A rózsáira szedett karfiolt, sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük. Kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
A csirkemelleket megtisztogatjuk, 4 részre vágjuk, megsózzuk, és egy hőálló tálba fektetjük. Mellérakjuk a karfiol rózsákat is.
A besamel elkészítése: Egy serpenyőben elkezdjük melegíteni az oalajat, és lisztet aunk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett ráöntjük a tejet, és tovább kevergetjük amig besűrűsödik. Miután elkészült, megvárjuk, hogy visszajűljön, és hozzákeverjük a tejfölt. Reszelt sajttal gazdagítjuk, végül sózzuk, borsozzuk.
A besamelünket ráöntjük a csirkére és a karfiolra, majd sajtot szeletelünk még rá. Sütőben 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük.