HIRDETŐ

Édes és fűszeres Shakshuka recept

A shakshuka egy kellemesen fűszeres paradicsomban főtt tojás, amit gyakran fogyasztanak Izraelben és Észak-Afrikában. Nagyszerű választás lehet reggelire vagy akár ebédre, édesen fűszeres, laktató, és hihetetlenül ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 1 főtt hagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 1 ks paprika, finomra vágva Hozzáadott
  • 1 konzerv aprított paradicsom Hozzáadott
  • 1 teáskanál csemegepaprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál római kömény Hozzáadott
  • 12 teáskanál chili pehely (opcionális) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 6 tojás Hozzáadott
  • Aprított friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsd fel az olívaolajat egy mély serpenyőben, majd adj hozzá hagymát, fokhagymát és paprikát. Főzd 5 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.

2. Lépés

Add hozzá az aprított paradicsomot, csemegepaprikát, római köményt, chilli pelyhet (ha használsz), sót és borsot. Főzd alacsony hőfokon 15-20 percig, vagy amíg a szósz össze nem sűrűsödik.

3. Lépés

Alakíts mélyedéseket a szószban az evőkanállal, majd üss bele tojásokat. Főzd tovább, amíg a tojások a kívánt állagúak nem lesznek (kb. 10-15 perc).

4. Lépés

Tálald friss petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új