HIRDETŐ
Édes és fűszeres Shakshuka recept
A shakshuka egy kellemesen fűszeres paradicsomban főtt tojás, amit gyakran fogyasztanak Izraelben és Észak-Afrikában. Nagyszerű választás lehet reggelire vagy akár ebédre, édesen fűszeres, laktató, és hihetetlenül ízletes.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 főtt hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 ks paprika, finomra vágva
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 teáskanál csemegepaprika
- 1⁄2 teáskanál római kömény
- 1⁄2 teáskanál chili pehely (opcionális)
- só és bors ízlés szerint
- 6 tojás
- Aprított friss petrezselyem a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Melegítsd fel az olívaolajat egy mély serpenyőben, majd adj hozzá hagymát, fokhagymát és paprikát. Főzd 5 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
2. Lépés
Add hozzá az aprított paradicsomot, csemegepaprikát, római köményt, chilli pelyhet (ha használsz), sót és borsot. Főzd alacsony hőfokon 15-20 percig, vagy amíg a szósz össze nem sűrűsödik.
3. Lépés
Alakíts mélyedéseket a szószban az evőkanállal, majd üss bele tojásokat. Főzd tovább, amíg a tojások a kívánt állagúak nem lesznek (kb. 10-15 perc).
4. Lépés
Tálald friss petrezselyemmel megszórva.