Édes és könnyed Szilvás túrós süti
A Szilvás túrós süti egy édes, laktató, de mégis könnyen elkészíthető édesség, melyben a túró és a szilva használata finom kontrasztot kölcsönöz a süteménynek. A szilvász-variationsban használt tojás, szilva, túró és a tésztát összetartó liszt a sütemény alapját képezik. Ünnepekre, vagy akár egy kellemes családi összejövetelre is tökéletes.
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 100 g vaj
- 70 g porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál tej
- 500 g túró
- 100 g cukor
- 2 ks tojás (egész)
- 1 Csomag vaníliás pudingpor
- 500 g szilva
Eljárás
Keverje össze a lisztet a sütőporral, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Adjuk hozzá a tojást és a tejet, és dolgozzuk össze a tésztát.
Vágjuk bele a hűtőben lévő vajat és gyúrjuk össze.
Nyomjuk a masszát egy sütőformába, és tegyük hűtőbe felórára.
Közben keverje össze a túrót a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral
Mielőtt a túrókrémet rákenjük a tésztára, először tegyük rá a szilvát.
Mehet a süti a sütőbe 180 fokon kb. 40 percig, vagy amíg a teteje szépen meg nem pirul.
Tálaláskor szórhatunk a tetejére porcukrot, ha szeretnénk.