HIRDETŐ
Édes fonott kalács
Könnyen és megfizethető áron elkészíthető foszlós kalács mazsolával.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Tésztához
- 60 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 2 ks tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 ks citrom és narancs héja
- mazsola ízlés szerint
- csipet só
Kenéshez
- 1 ks tojás sárgája
- 1 ek tej
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A tejet 1 ek cukorral összekeverve meglangyosítjuk, majd belerakjuk az élesztőt is és felfuttatjuk.
2. Lépés
Egy tálban összegyúrjuk a lisztet, sót, tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot és a citromot, narancsot. Végül az élesztős tejet is beleöntjük.
3. Lépés
Ha már félig összeállt a tészta, hozzáadjuk a vajat, majd kb. 10 percig dagasztjuk.
4. Lépés
Ezt gombóccá formázzuk, kis liszttel megszórjuk, letakarva hagyjuk és a duplájára kelesztjük.
5. Lépés
A megkelt tésztát tetszőlegesen összefonjuk.
6. Lépés
A kenéshez pedig a tojássárgáját elkeverjük a tejjel és bevonjuk a kalács tetejét.
7. Lépés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük a sütő aljába pedig tegyünk egy kisebb edénybe vizet. Kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.