HIRDETŐ

Édes fonott kalács

Könnyen és megfizethető áron elkészíthető foszlós kalács mazsolával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 3 dkg élesztő Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 15 dkg porcukor Hozzáadott
  • 2 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 4 dkg olvasztott vaj Hozzáadott
  • 1 ks citrom és narancs héja Hozzáadott
  • mazsola ízlés szerint Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

Kenéshez

  • 1 ks tojás sárgája Hozzáadott
  • 1 ek tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tejet 1 ek cukorral összekeverve meglangyosítjuk, majd belerakjuk az élesztőt is és felfuttatjuk.

2. Lépés

Egy tálban összegyúrjuk a lisztet, sót, tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot és a citromot, narancsot. Végül az élesztős tejet is beleöntjük.

3. Lépés

Ha már félig összeállt a tészta, hozzáadjuk a vajat, majd kb. 10 percig dagasztjuk.

4. Lépés

Ezt gombóccá formázzuk, kis liszttel megszórjuk, letakarva hagyjuk és a duplájára kelesztjük.

5. Lépés

A megkelt tésztát tetszőlegesen összefonjuk.

6. Lépés

A kenéshez pedig a tojássárgáját elkeverjük a tejjel és bevonjuk a kalács tetejét.

7. Lépés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük a sütő aljába pedig tegyünk egy kisebb edénybe vizet. Kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új