HIRDETŐ
Édes meggyes muffin
Ez a meggyes muffin tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára. A friss, ropogós tetejével és a lágy, gyümölcsös belsejével garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 250 g liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 cs szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál só
- 100 g kristálycukor
- 1 ks tojás
- 210 ml tej
- 70 g vaj, olvasztva
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 200 g magozott meggy (lehet friss vagy konzerv)
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Melegítsd elő a sütőt és készítsd elő a muffinformát muffinpapírral vagy vajjal.
2. Lépés
Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót.
3. Lépés
Egy nagyobb tálban verd habosra a cukrot és a tojást.
4. Lépés
Keverd hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vaníliát, majd keverd simára.
5. Lépés
Apránként add hozzá a száraz hozzávalókat és óvatosan keverd össze az egészet.
6. Lépés
Végül keverd bele a meggyet.
7. Lépés
Kanalazd a masszát muffinpapírral bélelt formákba, majd süsd 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranybarna és fel nem puffad.
8. Lépés
Hagyd kicsit hűlni, majd tálald.