HIRDETŐ

Édes meggyes muffin

Ez a meggyes muffin tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára. A friss, ropogós tetejével és a lágy, gyümölcsös belsejével garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 cs szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 210 ml tej Hozzáadott
  • 70 g vaj, olvasztva Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 200 g magozott meggy (lehet friss vagy konzerv) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt és készítsd elő a muffinformát muffinpapírral vagy vajjal.

2. Lépés

Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót.

3. Lépés

Egy nagyobb tálban verd habosra a cukrot és a tojást.

4. Lépés

Keverd hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vaníliát, majd keverd simára.

5. Lépés

Apránként add hozzá a száraz hozzávalókat és óvatosan keverd össze az egészet.

6. Lépés

Végül keverd bele a meggyet.

7. Lépés

Kanalazd a masszát muffinpapírral bélelt formákba, majd süsd 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranybarna és fel nem puffad.

8. Lépés

Hagyd kicsit hűlni, majd tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új