HIRDETŐ

Édesburgonya krémleves

Egy téli este otthon próbáltam ki először a receptet, amikor igazán vágytam valami könnyed, mégis laktató ételre. Az édesburgonya krémleves beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, így adok nektek egy gyors és egyszerű leírást az elkészítéséhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Közepes méretű édesburgonya Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alaplé Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál currypor Hozzáadott
  • 1 Csésze tejszín a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. Tipp: a burgonya könnyebben hámozható, ha előtte pár percig forró vízben áztatjuk.

2. Lépés

A hagymákat vágjuk apróra. Ajánlatom szerint a fokhagymát is aprítsuk fel, nem nyomjuk szét, így az íze intenzívebb marad.

3. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát. Főzzük addig, amíg a hagyma üveges nem lesz, de figyeljünk, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

Adjuk hozzá az édesburgonyát és curryport, majd sózzuk, borsozzuk. Fontos, hogy az édesburgonyát jól keverjük össze a fűszerekkel, hogy a lehető legtöbb ízt szívja magába.

5. Lépés

Öntsük hozzá a zöldséglevest és főzzük 20-25 percig, amíg az édesburgonya meg nem puhul. A főzési idő vége felé teszteljük meg egy villával az édesburgonya puhaságát.

6. Lépés

Miután az édesburgonya megpuhult, botmixerrel pürésítsük az egészet. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá egy kis vizet.

7. Lépés

Az elkészült levest szervírozzuk tányéroba, és a tetejét díszítsük egy kevés tejszínnel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új