Forrás: Pixabay: la-fontaine
Egészen egyedi Toffifee torta
Ez a torta egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom. A Toffifee rajongók egészen biztosan imádni fogják!
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 Csomag sütőpor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
A krém hozzávalói:
- 7 dl tej
- 2 Csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 3 doboz Toffifee
Eljárás
A tészta elkészítése: Verjük fel a tojásokat a cukorral egészen addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez nagyon fontos, mert így lesz igazán puha és levegős a tészta.
Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, keverjük össze, majd szitáljuk hozzá a kakaót. Óvatosan forgassuk össze, hogy a tészta ne veszítse el a levegősségét.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát és előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük 25-30 percig. Míg a tésztánk sül, elkészíthetjük a krémet.
A krém elkészítése: Egy lábasban tegyük fel a tejet forrni. A megmaradt tej hozzánk adunk 2 csomag vaníliás pudingport és a cukrot, majd csomómentesre keverjük.
Amikor a tej felforrt, adjuk hozzá a pudingos tej keveréket, folyamatos keverés mellett főzzük sűrűre.
Kihűtjük a pudingot, közben a margarint és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Majd a kihűlt pudingot hozzá keverjük.
Ha a tészta is kihűlt, kenjük meg a krémmel, majd szórjuk meg apróra vágott Toffifee-vel. Ne sajnáljuk a Toffifee-t, bőven szórjuk meg vele a sütit, mert ez adja majd a torta igazi karakterét.
A befejező lépés: A maradék krémet is rákenjük a tésztára, a tetejét pedig díszítsük a maradék Toffifee-vel.
A tortát legalább 1 órára tegyük hűtőbe, hogy a krém kellőképpen megdermedjen. Türelmesnek kell lennünk, nagyon fontos, hogy ne siettessük ezt a folyamatot, mert csak így lesz tökéletes az állaga.