HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: la-fontaine

Egészen egyedi Toffifee torta

Ez a torta egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom. A Toffifee rajongók egészen biztosan imádni fogják!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A tészta hozzávalói:

  • 6 tojás Hozzáadott
  • 6 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 6 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaó Hozzáadott

A krém hozzávalói:

  • 7 dl tej Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 25 dkg margarin Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 doboz Toffifee Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítése: Verjük fel a tojásokat a cukorral egészen addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez nagyon fontos, mert így lesz igazán puha és levegős a tészta.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, keverjük össze, majd szitáljuk hozzá a kakaót. Óvatosan forgassuk össze, hogy a tészta ne veszítse el a levegősségét.

3. Lépés

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát és előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük 25-30 percig. Míg a tésztánk sül, elkészíthetjük a krémet.

4. Lépés

A krém elkészítése: Egy lábasban tegyük fel a tejet forrni. A megmaradt tej hozzánk adunk 2 csomag vaníliás pudingport és a cukrot, majd csomómentesre keverjük.

5. Lépés

Amikor a tej felforrt, adjuk hozzá a pudingos tej keveréket, folyamatos keverés mellett főzzük sűrűre.

6. Lépés

Kihűtjük a pudingot, közben a margarint és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Majd a kihűlt pudingot hozzá keverjük.

7. Lépés

Ha a tészta is kihűlt, kenjük meg a krémmel, majd szórjuk meg apróra vágott Toffifee-vel. Ne sajnáljuk a Toffifee-t, bőven szórjuk meg vele a sütit, mert ez adja majd a torta igazi karakterét.

8. Lépés

A befejező lépés: A maradék krémet is rákenjük a tésztára, a tetejét pedig díszítsük a maradék Toffifee-vel.

9. Lépés

A tortát legalább 1 órára tegyük hűtőbe, hogy a krém kellőképpen megdermedjen. Türelmesnek kell lennünk, nagyon fontos, hogy ne siettessük ezt a folyamatot, mert csak így lesz tökéletes az állaga.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új