HIRDETŐ
Forrás: pixabay
Egészséges és tápláló Zellerlé
A zellerlé egy finom, egészséges és tápláló leves, amely a zeller édeskés-aromás ízét használja ki. Ideális előétel, de önmagában is kiváló könnyű ebéd vagy vacsora.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Közepes méretű zeller
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldségleves alaplé
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 Csésze tejföl
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A zellert meghámozzuk, és közepes kockákra vágjuk.
2. Lépés
Az olajon üvegesre pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a zellert, és néhány percig együtt pároljuk.
3. Lépés
Felöntjük a zöldségleves alaplével, fűszerezzük sóval, borssal, és közepes lángra állítjuk. Főzzük, amíg a zeller megpuhul.
4. Lépés
Ha a zeller már puha, a levest botmixerrel pürésítjük.
5. Lépés
Tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.