HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Egészséges és tápláló Zellerlé

A zellerlé egy finom, egészséges és tápláló leves, amely a zeller édeskés-aromás ízét használja ki. Ideális előétel, de önmagában is kiváló könnyű ebéd vagy vacsora.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű zeller Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alaplé Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 Csésze tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A zellert meghámozzuk, és közepes kockákra vágjuk.

2. Lépés

Az olajon üvegesre pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a zellert, és néhány percig együtt pároljuk.

3. Lépés

Felöntjük a zöldségleves alaplével, fűszerezzük sóval, borssal, és közepes lángra állítjuk. Főzzük, amíg a zeller megpuhul.

4. Lépés

Ha a zeller már puha, a levest botmixerrel pürésítjük.

5. Lépés

Tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új