Forrás: Freepik
Egészséges házi dió és magvak Müzli rudak
Ezek az egészséges müzliszeletek tele vannak tápláló összetevőkkel, például zabbal, dióval, magvakkal és aszalt gyümölcsökkel. Tökéletes gyors reggeli vagy útközbeni étkezés, ezek a szeletek biztosan energiával töltik fel Önt egész nap. Emellett teljesen vegánok és természetesen édesítettek, így egészségesebb választást jelentenek a nassolnivaló utáni sóvárgásodhoz.
Hozzávalók
- 2 csészék Zab
- 1 csésze Vegyes diófélék (mandula, dió, pekándió stb.)
- 1⁄2 csésze Vegyes magvak (napraforgómag, tökmag, lenmag stb.)
- 1⁄2 csésze Szárított gyümölcsök (mazsola, sárgabarack, datolya stb.)
- 1⁄4 csésze Méz vagy juharszirup
- 1⁄2 csésze Mandula- vagy mogyoróvaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1⁄2 teáskanál Tengeri só
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (160°C, légkeverés), 4-es fokozatra. Béleljünk ki egy négyzet alakú (kb. 20,5 cm-es) tepsit sütőpapírral.
Egy nagy tálban keverjük össze a zabot, a dióféléket, a magvakat és az aszalt gyümölcsöket.
Egy kis lábasban melegítse a mézet (vagy juharszirupot), a mandulavajat (vagy mogyoróvajat), a vaníliakivonatot és a tengeri sót közepes lángon, amíg az összes összetevő jól össze nem keveredik.
Öntse a nedves keveréket a száraz keverékre, és keverje össze, amíg az összes hozzávaló egyenletesen bevonódik.
Tegye a keveréket a kibélelt tepsibe, és egy spatulával egyenletesen nyomja le.
Süssük a sütőben 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranyszínű nem lesz.
Hagyja a rudakat teljesen kihűlni a tálcán, mielőtt 12 darabra vágja őket.
A müzliszeletek légmentesen záródó edényben, szobahőmérsékleten akár egy hétig is eltarthatók.