HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Ray_Shrewsberry

Egészséges klasszikus sütőtök fűszerezett pogácsa

Ezek az egészséges sütőtökös pogácsák nedvesek, enyhén fűszerezettek, és tökéletesek egy lélekmelegítő őszi reggelihez. Ez a szívbarát recept meglepően puha, ízletes pogácsákat készít - köszönhetően annak, hogy a sütőtökpüré helyettesíti a hagyományos, magas zsírtartalmú elemeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 csészék teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 0.3 csésze barna cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 12 csésze Hideg, sótlan vaj Hozzáadott
  • 34 csésze Tiszta sütőtökpüré Hozzáadott
  • 0.3 csésze tej Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 425 Fahrenheit-fokra. Ha ezt előbb megteszi, elkerülheti a felesleges várakozási időt. A tésztának nem szabad várnia, ez befolyásolja az állagát.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. Az évek során megtanultam, hogy a száraz összetevőknek együtt kell lenniük. Ez a titka az egyenletes ízeloszlásnak.

3. Lépés

A hideg vajat vágja apró darabokra, majd egy pogácsaszaggatóval keverje bele a száraz hozzávalókba. A keveréknek finom morzsákra kell hasonlítania. Ne feledje, hogy hideg vajat használjon, ez kulcsfontosságú a tökéletes pogácsa állag eléréséhez.

4. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a sütőtökpürét, a tejet és a vaníliakivonatot. Miután összeállt, lassan keverje ezeket a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz.

5. Lépés

Miután mindent összekevert, fordítsa ki a tésztát egy sima felületre, és gyúrja át néhányszor óvatosan. Ha kissé ragadós, enyhén szórjuk meg liszttel. Ne gyúrjuk túl, mert akkor kemény lesz a pogácsa.

6. Lépés

A tésztát formázza egy hüvelyk vastagságú körré, és vágja nyolc háromszögre. Ez talán karcsúnak tűnik, de higgye el, a pogácsa sütés közben nagyon kitágul.

7. Lépés

Helyezze a pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjon egy kis helyet mindegyik között. Az előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük őket, vagy amíg a szélük aranyszínű nem lesz.

8. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk kihűlni. A meleg pogácsa csábító lehet, de ahogy kihűl, kicsit megszilárdul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új