Forrás: pixabay
Egészséges Lecsós csirkemell
A Lecsós csirkemell egy klasszikus magyar étel, amelyben a csirkemell szaftos és ízletes paradicsomos-zöldségszószban fő.
Hozzávalók
- 4 Slice csirkemell
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokagyma
- 3 ks Paprika
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál paradicsomlé (opcionális)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál édes fűszerpaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál friss petrezselyem
Eljárás
A csirkemelleket sózd és borsozd meg mindkét oldalukon.
Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes hőfokon. Tedd a csirkemelleket a lábasba és süsd mindkét oldalukat aranybarnára. Kb. 4-5ig süsd mindkét oldalukat.
A sütőből vedd a húst és tedd félre. A lábasba adj hozzá még egy evőkanál olívaolajat, majd add hozzá a felkockáz vöröshagymát és a fokhagymát. Párold pár percig, amíg a hagyma üveges lesz.
Add hozzá a paprikát és süssd őket 2-3 percig, amíg kissé megpuhulnak.
Keverj hozzá egy teáskanál fűszerpaprikát és köményt, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot.
Adj hozzá 2 evőkanál paradicsomlevet, majd keverd össze a hozzávalókat. Sózd és borsozd ízlés szerint. Fedd le a lábast, majd főzd a zöldségeket kb. 10 percig, amíg összeérnek az ízek.
A zöldséges keverékre tedd vissza a csirkemell szeleteket, majd fedd a lábast. Főzd még kb. 10-15 percig, amíg a hús átsül, és a zöldségek teljesen puhák lesznek.
Tálaláskor szórd meg az ételt friss petrezselyemmel.