Forrás: Pixabay: galyafanaseva
Egészséges mediterrán apróra vágott saláta
Ez a mediterrán saláta a gyors, egészséges és laktató ételek személyes választása.
Hozzávalók
- 2 csészék Friss római saláta
- 2 érett paradicsom, kockára vágva
- 1 Uborka, vékonyan felszeletelve
- 1⁄2 Lilahagyma, vékonyan felszeletelve
- 1⁄2 csésze Kalamata olajbogyó
- 3⁄4 csésze Feta sajt, morzsolt
- 2 EL Olívaolaj
- Egy citrom leve
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál Szárított oregánó
Eljárás
Kezdje az összes zöldség alapos megmosásával. Szerintem a legjobb, ha a salátát néhány percig vízben áztatjuk, hogy valóban tiszta legyen, mielőtt salátaszárítóval vagy tiszta konyharuhával megszárítjuk. Osszuk el a római salátát egyenletesen négy tányér között.
Ezután a saláta tetejére helyezzük a kockára vágott paradicsomot, az uborkát és a lilahagymát. Különösen szeretem a friss uborka ropogását a zsenge salátával szemben, és a hagyma által hozzáadott erőt. De ne feledje, a hagymaszeletek ne legyenek túl vastagok, egy vékony szelet éppen elég ahhoz, hogy egy csipetnyi ízt adjon hozzá anélkül, hogy elnyomná a többi hozzávalót.
Szórjuk a salátára a kalamata olajbogyót, ügyelve az egyenletes elosztásra. Egyedi, fanyar ízük az egyik legfontosabb eleme ennek a salátának.
Itt az ideje a morzsolt fetának. Ne habozzon bőkezűen bánni a sajttal - gazdag, krémes elemet ad, amely gyönyörűen kiegyensúlyozza a zöldségek ropogós ízét és az olajbogyó savasságát.
Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót, a borsot és a szárított oregánót. Ha az öntetet külön keverjük össze, akkor az ízek tökéletesen összeérnek, mielőtt a salátához adjuk. Csepegtesse ezt az öntetet a salátákra.
És voilá! A mediterrán saláta készen áll az elfogyasztásra. Élvezze ezt a könnyű, de laktató ételt. Biztosíthatom, hogy ha egyszer kipróbálta, a konyhájában is alapdarab lesz, ahogy az enyémben is.
Ne feledje, hogy ennek a salátának a szépsége a frissességében rejlik. Az összetevők egyszerűek, de tele vannak ízekkel, harmonikus egyensúlyt teremtve, amely biztosan lenyűgöz. Remélem, önök is ugyanúgy élvezik ennek a salátának az elkészítését és fogyasztását, mint én. Jó főzést!