HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egészséges nyers vegán búzából készült esszenciális kenyér

Ez az ősi kenyér recept a lehető legegyszerűbb! A fő összetevője a csíráztatott búzabogyó, más adalékanyag vagy tartósítószer nélkül. Az esszenciális kenyér nyers, vegán és hihetetlenül egészséges, jelentős mennyiségű rostot és tápanyagot biztosít. Ízletes nassolnivaló vagy köret is készíthető belőle. Az elkészítési idő ellenére a tényleges kézügyességi idő minimális, így ez egy meglepően egyszerű recept még kezdők számára is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 2 csészék Búzabogyó (egy kis pluszra lehet szükség) Hozzáadott
  • Forrásvíz az áztatáshoz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Tengeri só (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

600 perc.
1. Lépés

Kezdjük a búzabogyók bő vízben való áztatásával. Észre fogod venni, hogy megduzzadnak és figyelemre méltó mennyiségű vizet szívnak magukba, ezért gyakran szükség van egy kis extra búzára. Javaslom, hogy egy éjszakán át vagy legalább 10-12 órán át áztassuk őket.

2. Lépés

Csöpögtesse le a vizet a búzabogyókról, alaposan öblítse le őket, és hagyja pihenni. Fedjük le a csírázó búzát egy ruhával, hogy megakadályozzuk a por és a rovarok megjelenését, de lehetővé tegyük a levegő keringését.

3. Lépés

A következő 24-36 órában 6-8 óránként öblítse le és csepegtesse le a búzabogyókat. Ez megakadályozza a penész kialakulását. Észre fogja venni, hogy a búza apró farkakat kezd kihajtani.

4. Lépés

Amikor a kelbimbó kb. 1/4 hüvelyk hosszú, öblítse le még egyszer utoljára, és alaposan csepegtesse le.

5. Lépés

A csíráztatott búzabogyókat tegyük át egy konyhai robotgépbe. Adjon hozzá tengeri sót, ha egy kis fűszerezést szeretne. Pépesítsük néhányszor, amíg tésztaszerű állagot nem kapunk. Legyen óvatos, és ne dolgozza túl.

6. Lépés

Melegítse elő a sütőt a lehető legalacsonyabb hőmérsékletre, ideális esetben 65 °C körülire. Ha a sütője nem ilyen alacsony, akkor a sütési időt módosítani kell, hogy a kenyér ne száradjon ki.

7. Lépés

Formázza a tésztát cipóvá, és helyezze egy sütőlapra. Kb. 3-4 órán át sütjük, vagy amíg a kenyér kemény tapintású és aranybarna lesz. A lassú, alacsony hőfokon történő sütés megfelel az esszénus hagyományoknak, és segít megőrizni a gabonafélék tápanyagait.

8. Lépés

Ha a kenyér elkészült, hagyja teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelné. Ez megkönnyíti a vágási folyamatot, így könnyebb és rendezettebb lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új