Forrás: pixabay
Egészséges Rizses lecsó sok zöldséggel
A rizses lecsó a hagyományos lecsó egészséges változata, amelyben rizs adja a fő étel összetevőjét. Édes paprika, paradicsom, hagyma és a fűszerek kívánatos ízt adnak a rizsnek, így még több zöldséget lehet beépíteni az étrendbe.
Hozzávalók
- 1 Csésze Rizs
- 4 darab zöldpaprika
- 4 darab piros paprika
- 3 darab paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál édesnemes paprika
Eljárás
A rizst egy serpenyőben olívaolajon pirítsa meg, amíg aranybarna nem lesz. Add hozzá a durván aprított hagymát és fokhagymát, főzd tovább, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A zöldpaprikát és a piros paprikát vágja vékony csíkokra, majd add hozzá a rizs és hagyma keverékhez.
A paradicsomot vágja kockákra és add hozzá a serpenyőben lévő hozzávalókhoz. Ízlés szerint sózd és borsozd, majd add hozzá az édesnemes paprikát.
Főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a zöldségek puha nem lesznek, de közben néha kevergesd meg. Ha a rizs megfőtt, a lecsó készen áll.
Tálalja azt melegen, friss kenyérrel vagy egy szelet sajttal.