HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Egészséges Rizses lecsó sok zöldséggel

A rizses lecsó a hagyományos lecsó egészséges változata, amelyben rizs adja a fő étel összetevőjét. Édes paprika, paradicsom, hagyma és a fűszerek kívánatos ízt adnak a rizsnek, így még több zöldséget lehet beépíteni az étrendbe.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Csésze Rizs Hozzáadott
  • 4 darab zöldpaprika Hozzáadott
  • 4 darab piros paprika Hozzáadott
  • 3 darab paradicsom Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál édesnemes paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A rizst egy serpenyőben olívaolajon pirítsa meg, amíg aranybarna nem lesz. Add hozzá a durván aprított hagymát és fokhagymát, főzd tovább, amíg a hagyma üveges nem lesz.

2. Lépés

A zöldpaprikát és a piros paprikát vágja vékony csíkokra, majd add hozzá a rizs és hagyma keverékhez.

3. Lépés

A paradicsomot vágja kockákra és add hozzá a serpenyőben lévő hozzávalókhoz. Ízlés szerint sózd és borsozd, majd add hozzá az édesnemes paprikát.

4. Lépés

Főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a zöldségek puha nem lesznek, de közben néha kevergesd meg. Ha a rizs megfőtt, a lecsó készen áll.

5. Lépés

Tálalja azt melegen, friss kenyérrel vagy egy szelet sajttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új