Forrás: Pixabay : krzys16
Egészséges zabpehely keksz cukor nélkül
Imádom ezeket az egészséges zabpelyhes kekszeket! Gyors és egyszerű nassolnivaló, ha valami édesre vágysz. Természetes összetevőkkel és cukor nélkül, csodálatos ízük van. A személyes tapasztalataim révén ezzel a recepttel kapcsolatban találtam néhány hasznos tippet és trükköt, hogy tökéletesek legyenek.
Hozzávalók
- 2 érett banánok
- 1 Csésze zabpehely
- ½ csésze aszalt gyümölcs (pl. szultán, aszalt áfonya)
- 1 Teáskanál vanília esszencia
- 1 Teáskanál Fahéj
Eljárás
A cukor nélküli zabpelyhes keksz sütéséhez először melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Szerintem ez a hőmérséklet ideális ahhoz, hogy a kekszek tökéletesen megsüljenek anélkül, hogy túl szárazak lennének.
Az érett banánokat egy nagy tálban pépesítsük. Nem baj, ha néhány apró darab marad - ez szép textúrát ad a keksznek.
Adjuk hozzá a zabpelyhet, az aszalt gyümölcsöket, a vaníliakivonatot és a fahéjat. Keverjük össze az egészet. Ha a keverék túl száraz, néha adok hozzá egy kis tejet.
Formázzon a tésztából kis golyókat, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Én mindig fagylaltkanalat használok, hogy egyenletes kekszeket formázzak.
Süssük a kekszeket körülbelül 15-20 percig. Akkor van kész, ha világos aranybarna színt kap.
A cukor nélküli zabpelyhes kekszeket hagyja a tepsiben kb. 5 percig hűlni, majd tegye őket egy hűtőrácsra. Ez megakadályozza, hogy a kekszek szétessenek. Remélem, önöknek is annyira ízlenek ezek az egészséges zabpelyhes kekszek, mint nekem. Tökéletes nassolnivaló útközben vagy reggelire. Jó étvágyat!