HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egészséges zöldséges töltött Portobello gomba

A töltött portobello gomba pompás előétel vagy főétel! Ebben a kiadós receptben a friss portobellókat sajtos, sós töltelékkel töltjük meg, és tökéletesen megsütjük. Egy vegánbarát lehetőség, amelyet minden vendég biztosan szeretni fog!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Portobello gomba Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Kis hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 paprika, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Spenót, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 csésze Zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 csésze Feta sajt, morzsolt (vegán változat esetén helyettesítsük vegán sajttal) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss petrezselyem, a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 375 fokra (190 fok).

2. Lépés

Óvatosan tisztítsa meg a portobello gombát, és távolítsa el a szárát. Egy kanál segítségével kaparjuk ki a kopoltyúkat, hogy helyet csináljunk a tölteléknek.

3. Lépés

Melegítsünk olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, körülbelül öt percig.

4. Lépés

Adja hozzá a serpenyőbe az apróra vágott spenótot, és párolja, amíg megfonnyad. Vegyük le a tűzről.

5. Lépés

Egy keverőtálban keverje össze a főtt zöldségkeveréket a zsemlemorzsával és a feta sajttal. Ízesítse sóval és borssal ízlése szerint.

6. Lépés

Töltsön minden gombát bőséges mennyiségű töltelékkel.

7. Lépés

Rendezzük el a gombát egy tepsiben. Süssük 15-20 percig, amíg a gomba megpuhul, a töltelék pedig aranybarnára sül.

8. Lépés

Vegyük ki a sütőből, díszítsük friss petrezselyemmel, és még melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új