Forrás: Pixabay
Egészséges zöldséges töltött Portobello gomba
A töltött portobello gomba pompás előétel vagy főétel! Ebben a kiadós receptben a friss portobellókat sajtos, sós töltelékkel töltjük meg, és tökéletesen megsütjük. Egy vegánbarát lehetőség, amelyet minden vendég biztosan szeretni fog!
Hozzávalók
- 4 Portobello gomba
- 2 EL Olívaolaj
- 1 Kis hagyma, apróra vágva
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 paprika, apróra vágva
- 1 csésze Spenót, apróra vágva
- 1⁄2 csésze Zsemlemorzsa
- 1 csésze Feta sajt, morzsolt (vegán változat esetén helyettesítsük vegán sajttal)
- só és bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem, a díszítéshez
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 375 fokra (190 fok).
Óvatosan tisztítsa meg a portobello gombát, és távolítsa el a szárát. Egy kanál segítségével kaparjuk ki a kopoltyúkat, hogy helyet csináljunk a tölteléknek.
Melegítsünk olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, körülbelül öt percig.
Adja hozzá a serpenyőbe az apróra vágott spenótot, és párolja, amíg megfonnyad. Vegyük le a tűzről.
Egy keverőtálban keverje össze a főtt zöldségkeveréket a zsemlemorzsával és a feta sajttal. Ízesítse sóval és borssal ízlése szerint.
Töltsön minden gombát bőséges mennyiségű töltelékkel.
Rendezzük el a gombát egy tepsiben. Süssük 15-20 percig, amíg a gomba megpuhul, a töltelék pedig aranybarnára sül.
Vegyük ki a sütőből, díszítsük friss petrezselyemmel, és még melegen tálaljuk.