Forrás: Youtube
Egyben sült kacsa gyorsan
Ez egy igazi pihe-puha omlós kacsa recept. Végre egy ötlet ami nem bonyolult
Hozzávalók
- 3 kg egész pecsenye kacsa
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ks hámozott szeletelt alma
- 3 Fej vöröshagyma
- 3 evőkanál méz
- 1 dl sör
- só
- őrölt fekete bors
- fehér bors
- Koriander
- 2 dl víz
Eljárás
Megtisztítjuk a kacsát, a maradék tollrészeket csipesszel kicsipegetjük, vagy leperzseljük. Egy késsel finoman beirdaljuk a kacsa bőrét. A mellrészbe vágunk apró lukakat és beletesszük a fokhagymgerezdeket. Ezután egy zománcozott tálba tesszük a kacsát
Felvágjuk a vöröshagymát és a tálba szórjuk a kacsa köré. A felszeletelt almával megtöltjük a kacsát, erősen beletömködjük. Egy hústűvel lezárjuk a kacsát ahol megtöltöttük.
Körbeöntjük 3 dl vízzel, alaposan megsózzuk a kacsát mindenhol és megborsozzuk. Rátesszük az edény tetejét és 180 fokon másfél órán át sütjük.
A sört összekeverjük mézzel és másfél óra után bekenjük vele a kacsát. Ezután visszatesszük sülni amíg ropogósra nem sül (ekkor már fedő nélkül!). Ez idő alatt még párszor megkenegetjük a sörös mézzel. Ha már szép aranybarnának és elég ropogósnak találjuk, vegyük ki és szeleteljük fel. Többféle körettel is fogyasztható.