HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Egyben sült kacsa gyorsan

Ez egy igazi pihe-puha omlós kacsa recept. Végre egy ötlet ami nem bonyolult

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 kg egész pecsenye kacsa Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 ks hámozott szeletelt alma Hozzáadott
  • 3 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál méz Hozzáadott
  • 1 dl sör Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
  • fehér bors Hozzáadott
  • Koriander Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

Megtisztítjuk a kacsát, a maradék tollrészeket csipesszel kicsipegetjük, vagy leperzseljük. Egy késsel finoman beirdaljuk a kacsa bőrét. A mellrészbe vágunk apró lukakat és beletesszük a fokhagymgerezdeket. Ezután egy zománcozott tálba tesszük a kacsát

2. Lépés

Felvágjuk a vöröshagymát és a tálba szórjuk a kacsa köré. A felszeletelt almával megtöltjük a kacsát, erősen beletömködjük. Egy hústűvel lezárjuk a kacsát ahol megtöltöttük.

3. Lépés

Körbeöntjük 3 dl vízzel, alaposan megsózzuk a kacsát mindenhol és megborsozzuk. Rátesszük az edény tetejét és 180 fokon másfél órán át sütjük.

4. Lépés

A sört összekeverjük mézzel és másfél óra után bekenjük vele a kacsát. Ezután visszatesszük sülni amíg ropogósra nem sül (ekkor már fedő nélkül!). Ez idő alatt még párszor megkenegetjük a sörös mézzel. Ha már szép aranybarnának és elég ropogósnak találjuk, vegyük ki és szeleteljük fel. Többféle körettel is fogyasztható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek