HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Egyben sült kacsa gyorsan

Ez egy igazi pihe-puha omlós kacsa recept. Végre egy ötlet ami nem bonyolult

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 kg egész pecsenye kacsa Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 ks hámozott szeletelt alma Hozzáadott
  • 3 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál méz Hozzáadott
  • 1 dl sör Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
  • fehér bors Hozzáadott
  • Koriander Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

Megtisztítjuk a kacsát, a maradék tollrészeket csipesszel kicsipegetjük, vagy leperzseljük. Egy késsel finoman beirdaljuk a kacsa bőrét. A mellrészbe vágunk apró lukakat és beletesszük a fokhagymgerezdeket. Ezután egy zománcozott tálba tesszük a kacsát

2. Lépés

Felvágjuk a vöröshagymát és a tálba szórjuk a kacsa köré. A felszeletelt almával megtöltjük a kacsát, erősen beletömködjük. Egy hústűvel lezárjuk a kacsát ahol megtöltöttük.

3. Lépés

Körbeöntjük 3 dl vízzel, alaposan megsózzuk a kacsát mindenhol és megborsozzuk. Rátesszük az edény tetejét és 180 fokon másfél órán át sütjük.

4. Lépés

A sört összekeverjük mézzel és másfél óra után bekenjük vele a kacsát. Ezután visszatesszük sülni amíg ropogósra nem sül (ekkor már fedő nélkül!). Ez idő alatt még párszor megkenegetjük a sörös mézzel. Ha már szép aranybarnának és elég ropogósnak találjuk, vegyük ki és szeleteljük fel. Többféle körettel is fogyasztható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új