HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Egyszerű almás rétes

Ha ősz, akkor az esetben almás rétes, azon felül nem is olyan nehéz összedobni a szezon kedvencét, mint gondolnád.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta

  • 125 g liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 50 ml langyos víz Hozzáadott
  • 10 ml olaj Hozzáadott

Töltelék

  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 25 g vaj Hozzáadott
  • 70 g cukor Hozzáadott
  • 5 g Fahéj Hozzáadott
  • 85 g mazsola Hozzáadott
  • 500 g alma Hozzáadott
  • rum citromlé porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A lisztet, a sót, a tojást, a langyos vizet és az olajat összeöntjük egy tálba és jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, amit megkenünk olajjal.

2. Lépés

Közben a töltelékhez a vajat felolvasztjuk és a zsemlemorzsát beleöntjük. Folyamatos keverés mellett megpirítjuk a zsemlemorzsát. Ha kész, félretesszük.

3. Lépés

Egy külön edényben összekeverjük a kockára vágott almát, a cukrot, a fahéjat, a mazsolát, valamint a citromlevet és a rum aromát.

4. Lépés

A cipót beleforgatjuk bő lisztbe és kinyújtjuk egy gyúródeszkán. Amikor ez elkészült, kezünkkel vékonyra nyújtsuk.

5. Lépés

Egy kés segítségével vágjuk le a széleit, hogy egyforma egyenes oldalú tésztát kapjunk, majd kenjük meg olvasztott vajjal. Erre a felületre kerül az előbb elkészített töltelékünk. Egyengessük el rajta.

6. Lépés

Tekerjük fel a tésztát a sütőpapír segítségével. Süssük 190 fokon aranybarnára. Amikor elkészült, még forrón kenjük meg olvasztott vajjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek