Egyszerű Cseresznyés Pite
Ez a friss cseresznyével készült sütemény az igazi nyár íze! A tészta puha, a töltelék pedig édes és fanyar egyszer. Könnyen elkészíthető, és garantáltan mindenkit lenyűgöz majd!
Hozzávalók
- 500 g cseresznye
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál Keményítő
- 125 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 125 g kristálycukor
- 2 tojás
- 200 g liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 150 ml tej
- porcukor az díszítéshez
Eljárás
Melegítsük elő sütőt 180 °C-ra, és vajazzunk ki egy 22 cm átmérőjű piteformát.
Mossuk meg a cseresznyét, amíg eltávolítjuk az összes magot, majd tegyük őket egy tálba. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a keményítőt, és keverjük össze, hogy az összes cseresznye be legyen borítva a keményítővel.
Vajazzuk ki az általunk használt tálat is.
A másik tálban keverjük össze a vajat és a kristálycukrot. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és üssük össze az egészet.
Dolgozzuk össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a tojásos masszához. A massza az elsőre kissé darabos, de folytassuk az összekeverést, amíg egy homogén tésztát kapunk.
Adjuk hozzá a tejet a tésztához, és addig dolgozzuk össze a masszát, míg egyenletes.
Öntsük a tésztát a piteformába, és egyenletesen oszlassuk el.
Tegyük a teteére a cseresznyéket, a keményítős és citromos keéket.
Süssük 30–35 percig, vagy amíg a tészta már aranybarna, és a cseresznye szépros.
Hagyjuk kihűlni, szórjuk meg porcukorral, és élvezhetjük az egyszerű cseresznyés pitét!