HIRDETŐ

Egyszerű Cseresznyés Pite

Ez a friss cseresznyével készült sütemény az igazi nyár íze! A tészta puha, a töltelék pedig édes és fanyar egyszer. Könnyen elkészíthető, és garantáltan mindenkit lenyűgöz majd!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g cseresznye Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 125 g vaj (szobahőmérsékletű) Hozzáadott
  • 125 g kristálycukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • porcukor az díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő sütőt 180 °C-ra, és vajazzunk ki egy 22 cm átmérőjű piteformát.

2. Lépés

Mossuk meg a cseresznyét, amíg eltávolítjuk az összes magot, majd tegyük őket egy tálba. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a keményítőt, és keverjük össze, hogy az összes cseresznye be legyen borítva a keményítővel.

3. Lépés

Vajazzuk ki az általunk használt tálat is.

4. Lépés

A másik tálban keverjük össze a vajat és a kristálycukrot. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és üssük össze az egészet.

5. Lépés

Dolgozzuk össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a tojásos masszához. A massza az elsőre kissé darabos, de folytassuk az összekeverést, amíg egy homogén tésztát kapunk.

6. Lépés

Adjuk hozzá a tejet a tésztához, és addig dolgozzuk össze a masszát, míg egyenletes.

7. Lépés

Öntsük a tésztát a piteformába, és egyenletesen oszlassuk el.

8. Lépés

Tegyük a teteére a cseresznyéket, a keményítős és citromos keéket.

9. Lépés

Süssük 30–35 percig, vagy amíg a tészta már aranybarna, és a cseresznye szépros.

10. Lépés

Hagyjuk kihűlni, szórjuk meg porcukorral, és élvezhetjük az egyszerű cseresznyés pitét!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új