HIRDETŐ

Forrás: Karolina Grabowska from Pexels

Egyszerű reggeli tekercsek

Mindig is szerettem a házi kenyeret. Az illata, az íze és az állaga teljesen összehasonlíthatatlan a boltban vásárolt kenyérrel. Gyakran sütöm ezeket az egyszerű zsemléket reggelire. Puha, pihe-puha, és tökéletesen kenhető vajjal vagy lekvárral. A legjobb az egészben, hogy nagyon egyszerű elkészíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál száraz élesztő Hozzáadott
  • 2 teáskanál Cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Sók Hozzáadott
  • 280 ml Melegvíz Hozzáadott
  • 2 kanalak Olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Ne feledje, hogy a sót ne tegye közvetlenül az élesztőre, mert elveszítheti aktivitását.

2. Lépés

Adjuk hozzá a meleg vizet és az olajat, és gyúrjuk a tésztát körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Ha a tészta túl száraz, adhat még vizet, de ne feledje - mindig jobb, ha az elején kevesebbet ad hozzá, mert később már nem tudja visszafordítani a folyamatot.

3. Lépés

Fedjük le a tálat egy ruhával, és hagyjuk a tésztát kb. 1 órán át kelni, amíg a tészta térfogata megduplázódik. Hagyjuk a tésztát meleg és csendes, huzatmentes helyen kelni.

4. Lépés

Ezután a tésztát lisztezett deszkára kanalazzuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. Formázzon belőlük kerek zsemléket.

5. Lépés

A megformázott kifliket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyjuk még 30 percig kelni.

6. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és süssük a kifliket kb. 20 percig, amíg aranyszínűre sülnek. Tipp - amíg a kiflik sülnek, öntsünk egy kis vizet a sütő alsó részébe. A gőzölgő víz extra nedves légkört teremt, amitől a kiflik ropogós kérget és puha belsőt kapnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új