Forrás: Freepik
Egyszerű ropogós halloumi sajtos fánkok
Ez egy egyszerű recept a Halloumi Fritters otthoni elkészítéséhez. Következetesen finom eredményt ad!
Hozzávalók
- 200 gms Halloumi sajt
- 1 Kötet Friss menta
- 2 Nagy tojások
- 1 csésze liszt
- 2 kanalak sütőpor
- só és bors ízlés szerint
- Olívaolaj a sütéshez
- 100 ml natur joghurt
- 1 saláta uborka
- 1 pod fokhagyma
Eljárás
Reszelje a halloumit egy tálba, vágja finomra a mentaleveleket, és keverje őket is bele. Fontos, hogy a mentát finomra vágjuk, hogy egyenletesen eloszlassa az ízét.
A tojásokat egy külön tálban verjük fel, és adjuk hozzá a sajtos-mentás keverékhez. Keverjük jól össze. Ez a recept akkor működik a legjobban, ha a tojások szobahőmérsékletűek, mivel így könnyebben keverednek a sajttal.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot. A só mennyiségét attól függően állíthatja be, hogy mennyire sós a halloumi, ne feledje, mindig könnyebb később több sót hozzáadni, mint eltávolítani. Keverjen össze mindent, amíg tészta nem alakul ki.
Egy serpenyőben közepes lángon melegítsünk olajat. Amint az olaj felforrósodott, egy kanál segítségével csepegtessünk kanálnyi adagokat a keverékből a serpenyőbe. Ne zsúfolja túl a serpenyőt, mivel a fánkoknak hely kell ahhoz, hogy egyenletesen süljenek, általában 3-4 darab egyszerre jó, a serpenyő méretétől függően.
Süssük a frittereket mindkét oldalukon 2-3 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek. Legyen türelmes, és hagyja, hogy lassan süljenek, hogy kívül ropogósak legyenek, belül pedig átsüljenek.
A mártáshoz reszelje le az uborkát, és keverje össze a joghurttal és a felaprított fokhagymával. Ez a mártás tökéletes kiegészítője a sós, ropogós fánkoknak.
Tálaljuk a fánkokat forrón, az uborka-joghurt mártással az oldalán.