HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Egyszerű ropogós halloumi sajtos fánkok

Ez egy egyszerű recept a Halloumi Fritters otthoni elkészítéséhez. Következetesen finom eredményt ad!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 gms Halloumi sajt Hozzáadott
  • 1 Kötet Friss menta Hozzáadott
  • 2 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 csésze liszt Hozzáadott
  • 2 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Olívaolaj a sütéshez Hozzáadott
  • 100 ml natur joghurt Hozzáadott
  • 1 saláta uborka Hozzáadott
  • 1 pod fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Reszelje a halloumit egy tálba, vágja finomra a mentaleveleket, és keverje őket is bele. Fontos, hogy a mentát finomra vágjuk, hogy egyenletesen eloszlassa az ízét.

2. Lépés

A tojásokat egy külön tálban verjük fel, és adjuk hozzá a sajtos-mentás keverékhez. Keverjük jól össze. Ez a recept akkor működik a legjobban, ha a tojások szobahőmérsékletűek, mivel így könnyebben keverednek a sajttal.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot. A só mennyiségét attól függően állíthatja be, hogy mennyire sós a halloumi, ne feledje, mindig könnyebb később több sót hozzáadni, mint eltávolítani. Keverjen össze mindent, amíg tészta nem alakul ki.

4. Lépés

Egy serpenyőben közepes lángon melegítsünk olajat. Amint az olaj felforrósodott, egy kanál segítségével csepegtessünk kanálnyi adagokat a keverékből a serpenyőbe. Ne zsúfolja túl a serpenyőt, mivel a fánkoknak hely kell ahhoz, hogy egyenletesen süljenek, általában 3-4 darab egyszerre jó, a serpenyő méretétől függően.

5. Lépés

Süssük a frittereket mindkét oldalukon 2-3 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek. Legyen türelmes, és hagyja, hogy lassan süljenek, hogy kívül ropogósak legyenek, belül pedig átsüljenek.

6. Lépés

A mártáshoz reszelje le az uborkát, és keverje össze a joghurttal és a felaprított fokhagymával. Ez a mártás tökéletes kiegészítője a sós, ropogós fánkoknak.

7. Lépés

Tálaljuk a fánkokat forrón, az uborka-joghurt mártással az oldalán.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új