HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Egyszerű ropogósra sült egész articsóka sütőben

A sült articsóka egy egyszerű, mégis finom és egészséges étel, amely egyesíti az articsóka friss ízét a fokhagyma, a citrom és az olívaolaj csábító keverékével. Tökéletes köretként vagy előételként, és biztos, hogy lenyűgözik a zsenge, ropogós tökéletességükkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Egész articsóka Hozzáadott
  • 12 csésze Olívaolaj Hozzáadott
  • 2 Citrom, leve Hozzáadott
  • 6 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 400 Fahrenheit-fokra (200 Celsius-fokra).

2. Lépés

Az articsókát a felső harmad és az alsó szár levágásával készítsük elő. Ezután hosszában kettévágjuk.

3. Lépés

Egy kanál segítségével távolítsa el az articsóka felének közepéről a bolyhos farkat.

4. Lépés

Egy kis tálban keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a felaprított fokhagymát, a sót és a fekete borsot.

5. Lépés

Minden articsóka felét bőségesen kenjük be az olívaolajos keverékkel, ügyelve arra, hogy minden területet beborítson. Fektessük őket egy nagy tepsibe, vágott felükkel lefelé.

6. Lépés

Az előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütjük, vagy amíg az articsóka megpuhul és a széle ropogós lesz.

7. Lépés

Vegyük ki a sütőből, és tálalás előtt hagyjuk néhány percig hűlni. Élvezze a sült articsókát ízletes köretként vagy előételként!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új