Egyszerű tejberizs
Rizskása túróval, minden falánk gyereknek. Ez egy nagyon szaftos és ízletes étel.
Hozzávalók
Rizsbázis
- 300 g Rizs
- 8 dcl teljes tej
- 3 EK porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 4 tojás
- Csipet Só
Töltelék
- 2 db teljes zsírtartalmú túró
- 2 db vaníliás cukor
- 2 EK kristálycukor
- Citrom fél narancslé
- 6 db alma
- Fahéj
Eljárás
Először főzzünk rizst tejben. Adjunk hozzá egy csipet sót és vaníliás cukrot. Amikor a rizs megpuhul, vegyük le a tűzről. A fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgáját hozzáadjuk a rizshez porcukorral együtt és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a habot, amit csak óvatosan keverünk el.
Most készítsük elő a tölteléket. Megtisztítjuk az almákat, és durva reszelőn lereszeljük. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljanak meg. Hagyjuk állni, és alaposan kinyomkodjuk a levét.
Egy tálban összekeverjük a túrót a cukorral és a citromlével. Adjuk hozzá az almát és a fahéjat.
A kivajazott és zsemlemorzsával behintett sütőformába rétegezzük a rizs felét, lefedjük a töltelékkel és újra rétegezzük a maradék rizst. Sütjük előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 20 percig, míg rózsaszínű nem lesz.