HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: arinaja

Egyszerűen nagyszerű Rántott csirkemáj

Sok éven át tökéletesítettem rántott csirkemáj receptemet, és büszke vagyok rá, hogy ennek az ízletes és egyszerű ételnek a tudását továbbadhatom. Tökéletes választás, ha egy igazi házi, tápláló és finom fogásra vágyunk. Azt ajánlom, hogy mindig friss alapanyagokat használjunk, így lesz igazán finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemáj Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 150 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is alaposan mossuk meg a májat, majd itassuk le a felesleges vizet róla. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Itt fontos, hogy ne spóroljunk a fűszerezéssel, hiszen a máj kifejezetten jól bírja az intenzív ízeket.

2. Lépés

Verjük fel a tojásokat egy mély tányérba. Egy másik tányérba tegyük a lisztet, és egy harmadikba a zsemlemorzsát.

3. Lépés

Minden egyes májdarabot először a lisztben forgassuk meg alaposan, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Fontos, hogy a panírozás során a máj minden oldala egyenletesen be legyen vonva, így a végeredmény is tökéletes lesz.

4. Lépés

Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd a panírozott májdarabokat közepes hőfokon süssük körülbelül 4-5 percig. Az ideális az, ha a külső rész ropogósra sül, a belseje pedig puha marad.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új