HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: arinaja

Egyszerűen nagyszerű Rántott csirkemáj

Sok éven át tökéletesítettem rántott csirkemáj receptemet, és büszke vagyok rá, hogy ennek az ízletes és egyszerű ételnek a tudását továbbadhatom. Tökéletes választás, ha egy igazi házi, tápláló és finom fogásra vágyunk. Azt ajánlom, hogy mindig friss alapanyagokat használjunk, így lesz igazán finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemáj Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 150 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is alaposan mossuk meg a májat, majd itassuk le a felesleges vizet róla. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Itt fontos, hogy ne spóroljunk a fűszerezéssel, hiszen a máj kifejezetten jól bírja az intenzív ízeket.

2. Lépés

Verjük fel a tojásokat egy mély tányérba. Egy másik tányérba tegyük a lisztet, és egy harmadikba a zsemlemorzsát.

3. Lépés

Minden egyes májdarabot először a lisztben forgassuk meg alaposan, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Fontos, hogy a panírozás során a máj minden oldala egyenletesen be legyen vonva, így a végeredmény is tökéletes lesz.

4. Lépés

Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd a panírozott májdarabokat közepes hőfokon süssük körülbelül 4-5 percig. Az ideális az, ha a külső rész ropogósra sül, a belseje pedig puha marad.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek