Forrás: Pixabay: arinaja
Egyszerűen nagyszerű Rántott csirkemáj
Sok éven át tökéletesítettem rántott csirkemáj receptemet, és büszke vagyok rá, hogy ennek az ízletes és egyszerű ételnek a tudását továbbadhatom. Tökéletes választás, ha egy igazi házi, tápláló és finom fogásra vágyunk. Azt ajánlom, hogy mindig friss alapanyagokat használjunk, így lesz igazán finom.
Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 100 g liszt
- 2 tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Eljárás
Először is alaposan mossuk meg a májat, majd itassuk le a felesleges vizet róla. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Itt fontos, hogy ne spóroljunk a fűszerezéssel, hiszen a máj kifejezetten jól bírja az intenzív ízeket.
Verjük fel a tojásokat egy mély tányérba. Egy másik tányérba tegyük a lisztet, és egy harmadikba a zsemlemorzsát.
Minden egyes májdarabot először a lisztben forgassuk meg alaposan, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Fontos, hogy a panírozás során a máj minden oldala egyenletesen be legyen vonva, így a végeredmény is tökéletes lesz.
Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd a panírozott májdarabokat közepes hőfokon süssük körülbelül 4-5 percig. Az ideális az, ha a külső rész ropogósra sül, a belseje pedig puha marad.