Forrás: Pexels
Elegáns mirinda szelet - torta változatban
A közismert, habkönnyű túrós-narancsos mirinda szeletet könnyű ünnepi köntösbe öltöztetni, elég hozzá egy tortaforma és pár apró módosítás az eredeti receptben, és már kész is az ínycsiklandó mirinda (vagy fanta) torta!
Hozzávalók
Piskóta:
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- 3 dl joghurt
- 5 dkg porcukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- 1⁄2 és citrom leve reszelt héja
- 10 g Zselatin
Bevonat:
- 3 dl szénszavas narancsízű üdítőital
- 1 Csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 ek cukor
Eljárás
A Mirinda szelet elkészítéséhez először a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, és végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét.
A masszát egy tortaformába öntjük, és megsütjük. Amíg a tészta kihűl, elkészítjük a tölteléket.
A túrót összekeverjük a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, majd hozzáadjuk a pár percig forralt és hűtött zselatint.
A kihűlt tésztára rákenjük a túrós tölteléket, és hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.
A torta tetejére a megcukrozott narancsos üdítőben kifőzött pudingot tesszük, és egyenletesen szétkenjük.
Végül hűvős helyen fél órát pihentetjük, hogy az összes összetevő jól összeérjen.