HIRDETŐ

Forrás: Pexels

Elegáns mirinda szelet - torta változatban

A közismert, habkönnyű túrós-narancsos mirinda szeletet könnyű ünnepi köntösbe öltöztetni, elég hozzá egy tortaforma és pár apró módosítás az eredeti receptben, és már kész is az ínycsiklandó mirinda (vagy fanta) torta!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Piskóta:

  • 3 tojás Hozzáadott
  • 3 ek cukor Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 1 ek kakaópor Hozzáadott
  • 1 kk szódabikarbóna Hozzáadott

Krém:

  • 3 dl joghurt Hozzáadott
  • 5 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 25 dkg túró Hozzáadott
  • 12 és citrom leve reszelt héja Hozzáadott
  • 10 g Zselatin Hozzáadott

Bevonat:

  • 3 dl szénszavas narancsízű üdítőital Hozzáadott
  • 1 Csomag tejszín ízű pudingpor Hozzáadott
  • 1 ek cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A Mirinda szelet elkészítéséhez először a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

2. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, és végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét.

3. Lépés

A masszát egy tortaformába öntjük, és megsütjük. Amíg a tészta kihűl, elkészítjük a tölteléket.

4. Lépés

A túrót összekeverjük a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, majd hozzáadjuk a pár percig forralt és hűtött zselatint.

5. Lépés

A kihűlt tésztára rákenjük a túrós tölteléket, és hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.

6. Lépés

A torta tetejére a megcukrozott narancsos üdítőben kifőzött pudingot tesszük, és egyenletesen szétkenjük.

7. Lépés

Végül hűvős helyen fél órát pihentetjük, hogy az összes összetevő jól összeérjen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új