HIRDETŐ
Elképesztően finom cseresznyés lepény
Ez a cseresznyés lepény elképesztően finom és könnyen elkészíthető. Tökéletes tea vagy kávé mellé vagy akár desszertként is. Az édes- krémes tészta kiválóan harmonizál az édes cseresznyékkel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 21⁄2 bögre liszt
- 1 Csésze cukor
- 3 ks tojás
- 1⁄2 Csésze olvasztott vaj
- 1⁄2 Csésze tej
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3 Csésze kimagozott cseresznye
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
2. Lépés
A lisztet, a cukrot és a sütőport egy nagy tálban összekeverjük.
3. Lépés
Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojásokat, a tejet és a vanília kivonatot. Alaposan összekeverjük, amíg egy sűrű tésztát kapunk.
4. Lépés
A tésztát egy sütőpapírral borított tepsibe simítjuk.
5. Lépés
A tészta tetejére egyenletesen eloszlatjuk a kimagozott cseresznyét.
6. Lépés
6 A sütőben 35 percig sütjük, vagy amíg a cseresznye elkezd barnulni a tetején.
7. Lépés
Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel darabokra és tálaljuk frissen.