Forrás: Youtube
Emeletes esküvői torta
Igazi szépség, ami méltó egy esküvőre.
Hozzávalók
Piskóta
- 5 tojás
- 350 g cukor
- 440 g liszt
- 300 ml tej
- 100 ml olaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 és egy fél cs sütőpor
Krém
- 90 dkg tehéntúró áttörve
- 7 dl habtejszín
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg fehércsoki
- 2 Csomag habfixáló
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék
- 15 dkg fagyasztott áfonya
- 2 ek cukor
Bevonás
- 2 adag svájci vajkrém
Eljárás
A piskótákhoz válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük kemény habbá, majd a sárgáját is habosítsuk fel a cukorral és vaníliás cukorral. Óvatosan forgassuk egybe, de óvatosan, ügyelve rá nehogy megtörjön a fehérje habja. Ezután hozzákeverjük a sütőporos lisztet, a tejet és az olajat.
A tészta egyharmadát a 16cm-s formába öntjük, kétharmadát a 22cm átmérőjűbe öntjük. 150 fokra előmelegített sütőben egyszerre megsütjük a piskótákat kb 1 óra alatt. Ha kész és kihűltek, mindegyiket 4 részre vágjuk.
Az áfonyákat 2 evőkanác cukorral főzzük meg, majd szürjük le a levét egy tálkába.
A krémhez habbá verjük a tejszínt habfixálóval és porcukorral. További habosítás mellett hozzáadjuk a túrót majd az olvasztott csokoládét is beleforgatjuk. Reszeljük bele a citrom héját és kész is a krémünk.
A nagy piskóta alsó lapját meglocsoljuk áfonyalével, ezután jöhet egy réteg krém, majd egy kevés áfonya. És ezt rétegezzük. A kicsi tortánál ugyanezt a folyamatot csináljuk. Egy órára tegyük hűtőbe.
Ezután jöhet az összeállítás. Mindkét tortát bevonjuk a svájci vajkrémmel, majd ismét hűtőbe tesszük pihenni. A torták összeszereléséhez szükségünnk lesz egy tartórúdra. Beleszúrjuk a kisebb tortába, amit ezután ráemelünk a nagyobbra, és beletoljuk a tartórudat.
A díszítés, az mindig egyéni, itt éppen rózsa volt a dekoráció de bármi lehet, itt lehet szabadon engedni a fantáziánkat.