HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť

Epres burgonyagombóc mákkal megszórva

Egy tradicionális magyar édesség, amit friss eperrel és mákkal lehet elkészíteni. A burgonyagombóc puha és lágy, az eper pedig pikáns, nyári ízt ad hozzá. A mák pedig a tökéletes összhangot teremti a édesség és a gyümölcs között.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Burgonyagombóc

  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 100 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 300 g Eper Hozzáadott

Tálaláshoz

  • 2 ek mák Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Főzzük meg a burgonyákat, majd hámozzuk meg őket, és törjük össze.

2. Lépés

A burgonyához adjuk hozzá a lisztet, a tojást, és egy csipet sót, majd gyúrjuk össze.

3. Lépés

Az epret vágjuk félbe, és tegyük félre.

4. Lépés

Vágjunk le egy kis darabot a burgonyatésztából, formázzunk belőle lapos lepényt, a közepére tegyünk egy darab epret, majd zárjuk le a tésztával.

5. Lépés

Forrásban lévő vízben főzzük a gombócokat, addig amíg a felszínre nem jönnek.

6. Lépés

A kész gombócokat szórjuk meg mákkal és cukorral, majd azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új