HIRDETŐ
Forrás: FB: Varenie je radosť
Epres burgonyagombóc mákkal megszórva
Egy tradicionális magyar édesség, amit friss eperrel és mákkal lehet elkészíteni. A burgonyagombóc puha és lágy, az eper pedig pikáns, nyári ízt ad hozzá. A mák pedig a tökéletes összhangot teremti a édesség és a gyümölcs között.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Burgonyagombóc
- 500 g burgonya
- 100 g finomliszt
- 1 ks tojás
- 1 csipet só
Töltelék
- 300 g Eper
Tálaláshoz
- 2 ek mák
- 2 ek cukor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Főzzük meg a burgonyákat, majd hámozzuk meg őket, és törjük össze.
2. Lépés
A burgonyához adjuk hozzá a lisztet, a tojást, és egy csipet sót, majd gyúrjuk össze.
3. Lépés
Az epret vágjuk félbe, és tegyük félre.
4. Lépés
Vágjunk le egy kis darabot a burgonyatésztából, formázzunk belőle lapos lepényt, a közepére tegyünk egy darab epret, majd zárjuk le a tésztával.
5. Lépés
Forrásban lévő vízben főzzük a gombócokat, addig amíg a felszínre nem jönnek.
6. Lépés
A kész gombócokat szórjuk meg mákkal és cukorral, majd azonnal tálaljuk.