Epres joghurttorta sütés nélkül
Gyors eper 🍓 desszert sütés nélkül. Könnyű tejszínhab krémmel, friss eperrel 🍓 és zselével.
Hozzávalók
- 9 db teljes kiőrlésű keksz
- 250 ml tejszínhab
- 250 ml tejföl
- 1 bal tejszínhab keményítő
- 1 bal nádcukor reszelt citromhéjjal
- 2 kanalak Zselatin a krémekhez hidegen
- 1 bal Piros tortazselé
- xilit
- 250 ml víz
- Eper
Eljárás
Elhelyezzük a süteményeket.
Az ízletes zselét elkészítjük az utasítás szerint, ízlés szerint hozzáadjuk a xilitolt. Időnként keverve hagyjuk kihűlni.
Míg a zselé hűl, készítsük el a krémet.
A tejszínt keményítővel és nádcukorral felverünk. Hozzáadjuk a zselatint a krémekhez és egy ideig még verjük.
A kész tejszínhabba keverünk savanyú tejszínt.
A süteményeket kevés krémmel megkenjük / vékony réteget tettem. A krémre szétterítjük a felvágott eperdarabokat.
Öntse le zselatinnal / ha több zselatinréteget szeretne, használjon 2 csomagot.
Tegyük be a hűtőbe, hogy megszilárduljon / a zselé nagyon gyorsan megdermedt.
A maradék krémet a zselére helyezzük. A kész süteményt behűtjük a hűtőbe.
Jó étvágyat 🙂.