HIRDETŐ

Forrás: lewty92 from Getty Images Pro

Epres Panna Cotta

Az Epres Panna Cotta egy könnyed, krémes, igazán elhomályosító desszert. Az eper és a sűrű tejes krém kombinációja nagyszerű ízélményt nyújt. Ez egy egyszerűen elkészíthető desszert, amely tökéletes záróakkordja lehet bármilyen étkezésnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Panna Cotta

  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 500 ml szobahőmérsékletű tejszín Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 2 Csomag Zselatin Hozzáadott
  • 1 darab vaníliarúd Hozzáadott

Epertopping

  • 200 g Eper Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Áztassuk be a zselatint hideg vízbe 10 percre.

2. Lépés

Közben egy lábasban melegítjük a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliarudat. Vigyázat, ne forraljuk!

3. Lépés

Amikor a tejkeverék már majdnem forr, vegyük ki a vanília rudat, majd adjuk hozzá a kicsavart zselatint. Kevergessük, amíg teljesen elolvad.

4. Lépés

Az elkészült krémet töltsük bele négy pohárba, majd hagyjuk hűlni néhány percig, mielőtt betesszük a hűtőbe. Legalább 2 órát hagyjuk a hűtőben, hogy megdermedjen a krém.

5. Lépés

A topping elkészítéséhez pürésítsük le az epret cukorral. Ha nem szereti a magokat, átszűrhetjük is a pürét.

6. Lépés

Amikor a panna cotta már kellően megdermedt, kanalazzuk rá az eperpürét. Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek