Forrás: lewty92 from Getty Images Pro
Epres Panna Cotta
Az Epres Panna Cotta egy könnyed, krémes, igazán elhomályosító desszert. Az eper és a sűrű tejes krém kombinációja nagyszerű ízélményt nyújt. Ez egy egyszerűen elkészíthető desszert, amely tökéletes záróakkordja lehet bármilyen étkezésnek.
Hozzávalók
Panna Cotta
- 500 ml tej
- 500 ml szobahőmérsékletű tejszín
- 150 g cukor
- 2 Csomag Zselatin
- 1 darab vaníliarúd
Epertopping
- 200 g Eper
- 50 g cukor
Eljárás
Áztassuk be a zselatint hideg vízbe 10 percre.
Közben egy lábasban melegítjük a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliarudat. Vigyázat, ne forraljuk!
Amikor a tejkeverék már majdnem forr, vegyük ki a vanília rudat, majd adjuk hozzá a kicsavart zselatint. Kevergessük, amíg teljesen elolvad.
Az elkészült krémet töltsük bele négy pohárba, majd hagyjuk hűlni néhány percig, mielőtt betesszük a hűtőbe. Legalább 2 órát hagyjuk a hűtőben, hogy megdermedjen a krém.
A topping elkészítéséhez pürésítsük le az epret cukorral. Ha nem szereti a magokat, átszűrhetjük is a pürét.
Amikor a panna cotta már kellően megdermedt, kanalazzuk rá az eperpürét. Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg.