HIRDETŐ

Forrás: lewty92 from Getty Images Pro

Epres Panna Cotta

Az Epres Panna Cotta egy könnyed, krémes, igazán elhomályosító desszert. Az eper és a sűrű tejes krém kombinációja nagyszerű ízélményt nyújt. Ez egy egyszerűen elkészíthető desszert, amely tökéletes záróakkordja lehet bármilyen étkezésnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Panna Cotta

  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 500 ml szobahőmérsékletű tejszín Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 2 Csomag Zselatin Hozzáadott
  • 1 darab vaníliarúd Hozzáadott

Epertopping

  • 200 g Eper Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Áztassuk be a zselatint hideg vízbe 10 percre.

2. Lépés

Közben egy lábasban melegítjük a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliarudat. Vigyázat, ne forraljuk!

3. Lépés

Amikor a tejkeverék már majdnem forr, vegyük ki a vanília rudat, majd adjuk hozzá a kicsavart zselatint. Kevergessük, amíg teljesen elolvad.

4. Lépés

Az elkészült krémet töltsük bele négy pohárba, majd hagyjuk hűlni néhány percig, mielőtt betesszük a hűtőbe. Legalább 2 órát hagyjuk a hűtőben, hogy megdermedjen a krém.

5. Lépés

A topping elkészítéséhez pürésítsük le az epret cukorral. Ha nem szereti a magokat, átszűrhetjük is a pürét.

6. Lépés

Amikor a panna cotta már kellően megdermedt, kanalazzuk rá az eperpürét. Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új