HIRDETŐ

Epres-pudingos piskóta

Recept egy kitűnő eper tortára pudinggal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Az úton:

  • 200 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 100 g Szerszámok Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 50 g Porcukor Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 kanál sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A pudinghoz:

  • 500 ml Tej Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 db vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 3 kanalak Porcukor Hozzáadott

Eper rétegre:

  • 500 g Eper Hozzáadott
  • 2 kanalak Kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 2 kanalak Cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először készítsük elő a tésztát. Egy tálba tegyük a sima lisztet, a kockára vágott vajat, a porcukrot, a vaníliacukrot, a sütőport és egy csipet sót. Mindent mixerrel összedolgozunk egy egységes masszává. Ezt követően hozzáadjuk a tojást és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl ragadós, adjunk hozzá még egy kis lisztet. A kész tésztát hagyjuk pihenni a hűtőben (legalább 30 percig).

2. Lépés

Eközben készítjük el a pudingot. Egy lábasban melegítsünk fel tejet, amelyhez hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot. A pudingport sima pasztává keverjük egy kis vízzel. Amikor a tej forrni kezd, hozzáadjuk a pudingpasztát, és folyamatosan keverjük, hogy ne legyenek csomók. A pudingot a csomagoláson található utasítások szerint főzzük. A kész pudingot hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kinyújtjuk a tésztát a deszkán. Megalkotjuk a széleket, hogy létrehozzuk a peremrészt.

4. Lépés

A hűtött pudingot a tésztára kenjük. A tetejére tiszta, apróra vágott epret teszünk. Az epret cukorral kevert kukoricakeménnyel szórjuk meg, és a tortát 40-45 percig sütjük a sütőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új