HIRDETŐ

Epres-pudingos piskóta

Recept egy kitűnő eper tortára pudinggal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Az úton:

  • 200 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 100 g Szerszámok Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 50 g Porcukor Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 kanál sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A pudinghoz:

  • 500 ml Tej Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 db vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 3 kanalak Porcukor Hozzáadott

Eper rétegre:

  • 500 g Eper Hozzáadott
  • 2 kanalak Kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 2 kanalak Cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először készítsük elő a tésztát. Egy tálba tegyük a sima lisztet, a kockára vágott vajat, a porcukrot, a vaníliacukrot, a sütőport és egy csipet sót. Mindent mixerrel összedolgozunk egy egységes masszává. Ezt követően hozzáadjuk a tojást és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl ragadós, adjunk hozzá még egy kis lisztet. A kész tésztát hagyjuk pihenni a hűtőben (legalább 30 percig).

2. Lépés

Eközben készítjük el a pudingot. Egy lábasban melegítsünk fel tejet, amelyhez hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot. A pudingport sima pasztává keverjük egy kis vízzel. Amikor a tej forrni kezd, hozzáadjuk a pudingpasztát, és folyamatosan keverjük, hogy ne legyenek csomók. A pudingot a csomagoláson található utasítások szerint főzzük. A kész pudingot hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kinyújtjuk a tésztát a deszkán. Megalkotjuk a széleket, hogy létrehozzuk a peremrészt.

4. Lépés

A hűtött pudingot a tésztára kenjük. A tetejére tiszta, apróra vágott epret teszünk. Az epret cukorral kevert kukoricakeménnyel szórjuk meg, és a tortát 40-45 percig sütjük a sütőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek