Epres-pudingos piskóta
Recept egy kitűnő eper tortára pudinggal.
Hozzávalók
Az úton:
- 200 g sima liszt speciális
- 100 g Szerszámok
- 1 db tojás
- 50 g Porcukor
- 1 db vaníliás cukor
- 1 kanál sütőpor
- csipetnyi só
A pudinghoz:
- 500 ml Tej
- 1 db vaníliás cukor
- 1 db vaníliás pudingpor
- 3 kanalak Porcukor
Eper rétegre:
- 500 g Eper
- 2 kanalak Kukoricakeményítő
- 2 kanalak Cukor
Eljárás
Először készítsük elő a tésztát. Egy tálba tegyük a sima lisztet, a kockára vágott vajat, a porcukrot, a vaníliacukrot, a sütőport és egy csipet sót. Mindent mixerrel összedolgozunk egy egységes masszává. Ezt követően hozzáadjuk a tojást és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl ragadós, adjunk hozzá még egy kis lisztet. A kész tésztát hagyjuk pihenni a hűtőben (legalább 30 percig).
Eközben készítjük el a pudingot. Egy lábasban melegítsünk fel tejet, amelyhez hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot. A pudingport sima pasztává keverjük egy kis vízzel. Amikor a tej forrni kezd, hozzáadjuk a pudingpasztát, és folyamatosan keverjük, hogy ne legyenek csomók. A pudingot a csomagoláson található utasítások szerint főzzük. A kész pudingot hagyjuk kihűlni.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kinyújtjuk a tésztát a deszkán. Megalkotjuk a széleket, hogy létrehozzuk a peremrészt.
A hűtött pudingot a tésztára kenjük. A tetejére tiszta, apróra vágott epret teszünk. Az epret cukorral kevert kukoricakeménnyel szórjuk meg, és a tortát 40-45 percig sütjük a sütőben.