HIRDETŐ
Epres szelet

Epres szelet

Egy kis tepsi sütemény. Néhány darab süteményt nyugodtan elfogyaszthatunk egy közönséges napon is. Friss, túrós, jahodával és csokoládéval.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

tészta

  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 60 g Eritritol cukor Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 70 g Simított tönkölyliszt Hozzáadott
  • 30 g kakaó Hozzáadott
  • 12 csomagok sütőpor Hozzáadott

Krém

  • 250 g Papírban finom túró Hozzáadott
  • 250 g Félzsíros finom túró dobozban Hozzáadott
  • 150 g Használtam savanyú tejszínt Hozzáadott
  • 60 g édesítőszer Hozzáadott
  • őrölt vanília Hozzáadott
  • Eper Hozzáadott

Máz

  • 100 g Forró csokoládé Hozzáadott
  • 50 ml tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgájákat cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet, majd beleszitáljuk a kakaót, a lisztet és a sütőport. Végül beleforgatjuk a fehérjehabot. A tésztát egy kis, sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 170 fokon 20 percig sütjük. A sütés után hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt lehúzhatjuk a tésztáról és visszahelyezhetjük a formába.

2. Lépés

A krémhez keverjük össze az összes hozzávalót, kivéve az eper. Az epret felezzük meg, vagy ha nagyobb, akkor vágjuk három részre. Az epret rakjuk a megsült tésztára. Ezután kenjük meg az epret a krémmel.

3. Lépés

A csokoládét kisebb darabokra vágjuk, majd a tejjel együtt felolvasztjuk. Keverjük addig, amíg sima mázat kapunk. A mázat, nem forrón, a túrókrémre öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd hűtőbe tesszük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek