HIRDETŐ
Epres szelet

Epres szelet

Egy kis tepsi sütemény. Néhány darab süteményt nyugodtan elfogyaszthatunk egy közönséges napon is. Friss, túrós, jahodával és csokoládéval.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

tészta

  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 60 g Eritritol cukor Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 70 g Simított tönkölyliszt Hozzáadott
  • 30 g kakaó Hozzáadott
  • 12 csomagok sütőpor Hozzáadott

Krém

  • 250 g Papírban finom túró Hozzáadott
  • 250 g Félzsíros finom túró dobozban Hozzáadott
  • 150 g Használtam savanyú tejszínt Hozzáadott
  • 60 g édesítőszer Hozzáadott
  • őrölt vanília Hozzáadott
  • Eper Hozzáadott

Máz

  • 100 g Forró csokoládé Hozzáadott
  • 50 ml tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgájákat cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet, majd beleszitáljuk a kakaót, a lisztet és a sütőport. Végül beleforgatjuk a fehérjehabot. A tésztát egy kis, sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 170 fokon 20 percig sütjük. A sütés után hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt lehúzhatjuk a tésztáról és visszahelyezhetjük a formába.

2. Lépés

A krémhez keverjük össze az összes hozzávalót, kivéve az eper. Az epret felezzük meg, vagy ha nagyobb, akkor vágjuk három részre. Az epret rakjuk a megsült tésztára. Ezután kenjük meg az epret a krémmel.

3. Lépés

A csokoládét kisebb darabokra vágjuk, majd a tejjel együtt felolvasztjuk. Keverjük addig, amíg sima mázat kapunk. A mázat, nem forrón, a túrókrémre öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd hűtőbe tesszük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új