Epres szelet
Egy kis tepsi sütemény. Néhány darab süteményt nyugodtan elfogyaszthatunk egy közönséges napon is. Friss, túrós, jahodával és csokoládéval.
Hozzávalók
tészta
- 2 db Tojás
- 60 g Eritritol cukor
- 100 ml tej
- 70 g Simított tönkölyliszt
- 30 g kakaó
- 1⁄2 csomagok sütőpor
Krém
- 250 g Papírban finom túró
- 250 g Félzsíros finom túró dobozban
- 150 g Használtam savanyú tejszínt
- 60 g édesítőszer
- őrölt vanília
- Eper
Máz
- 100 g Forró csokoládé
- 50 ml tej
Eljárás
A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgájákat cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet, majd beleszitáljuk a kakaót, a lisztet és a sütőport. Végül beleforgatjuk a fehérjehabot. A tésztát egy kis, sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 170 fokon 20 percig sütjük. A sütés után hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt lehúzhatjuk a tésztáról és visszahelyezhetjük a formába.
A krémhez keverjük össze az összes hozzávalót, kivéve az eper. Az epret felezzük meg, vagy ha nagyobb, akkor vágjuk három részre. Az epret rakjuk a megsült tésztára. Ezután kenjük meg az epret a krémmel.
A csokoládét kisebb darabokra vágjuk, majd a tejjel együtt felolvasztjuk. Keverjük addig, amíg sima mázat kapunk. A mázat, nem forrón, a túrókrémre öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd hűtőbe tesszük.