Forrás: facebook
Erdei ízeket idéző Rókagomba pörkölt
A \Rókagomba pörkölt\ erdei ízeket idéző, laktató és egyszerű étel, melyet bármikor elkészíthetünk, ha van a hűtőnkben rókagomba. Nagyszerű alternatíva lehet a gombapörkölthöz.
Hozzávalók
- 1 kg rókagomba
- 2 Fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- 2 dl száraz fehérbor
- 4 evőkanál étolaj
Eljárás
A rókagombákat alaposan mossuk át, majd vágjuk kisebb darabokra.
A hagymákat aprítjuk fel, a fokhagymát pedig préseljük össze.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd dinszteljük meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát is, és pirítsuk tovább.
Amikor a hagyma üvegesre sült, adjuk hozzá a pirospaprikát, majd keverjük össze.
Ezután tegyük hozzá a rókagombát, majd fűszerezzük sóval, borssal.
Folyamatosan kevergetve pörköltjük a gombát, közben öntsük hozzá a bort.
Fedjük le, és kis lángon pároljuk kb. 30-40 percet.
Ha kész, szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.