HIRDETŐ

Erdélyi köménymagleves

Gyors és finom köménymagleves, ínyenceknek tojással lehet ízesíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 150 ml olaj Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 400 g vegyes gyökérzöldség Hozzáadott
  • 2 Kanál Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 2 kiskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 60 g köménymag Hozzáadott
  • 2 Kanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Olajon elkezdjük forralni a hagymát és a vegyes gyökérzöldséget. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.

2. Lépés

Ezeket puhára pároljuk, majd felöntjük vízzel.

3. Lépés

A megfőtt zöldségeket turmixgépben pépesítjük.

4. Lépés

Egy másik tálba 2 kanál olajat, 60 g köménymaggal illatosra pirítunk. Ezt felöntjük 1,5 liter vízzel és 15-20 percig főzzük.

5. Lépés

A köménymagos levet hozzászűrjük a zöldségekhez.

6. Lépés

Egy harmadik edényben 50 ml olajat, 2 kanál liszttel és 1 kiskanál pirospaprikával melegítjük. Majd 2 dl hideg vizet adunk hozzá, amit csomómentesre keverünk.

7. Lépés

Ezt a rántást pedig hozzáöntjük a leveshez. Ízlés szerint ízesítjük.

Hozzászólások (1)

Zsuzsanna_Komlodi 2023. 05. 18.

Köszönöm.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új