HIRDETŐ
Erdélyi köménymagleves
Gyors és finom köménymagleves, ínyenceknek tojással lehet ízesíteni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 150 ml olaj
- 2 Fej hagyma
- 400 g vegyes gyökérzöldség
- 2 Kanál só
- bors
- 2 kiskanál pirospaprika
- 60 g köménymag
- 2 Kanál liszt
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Olajon elkezdjük forralni a hagymát és a vegyes gyökérzöldséget. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.
2. Lépés
Ezeket puhára pároljuk, majd felöntjük vízzel.
3. Lépés
A megfőtt zöldségeket turmixgépben pépesítjük.
4. Lépés
Egy másik tálba 2 kanál olajat, 60 g köménymaggal illatosra pirítunk. Ezt felöntjük 1,5 liter vízzel és 15-20 percig főzzük.
5. Lépés
A köménymagos levet hozzászűrjük a zöldségekhez.
6. Lépés
Egy harmadik edényben 50 ml olajat, 2 kanál liszttel és 1 kiskanál pirospaprikával melegítjük. Majd 2 dl hideg vizet adunk hozzá, amit csomómentesre keverünk.
7. Lépés
Ezt a rántást pedig hozzáöntjük a leveshez. Ízlés szerint ízesítjük.
Köszönöm.