HIRDETŐ

Forrás: canva

Eredeti tócsni recept

Ez egy autentikus magyar recept a hagyományos tócsnihoz. A tócsni, vagy más néven lapcsánka, egy finom és könynyű étel, amit gyorsan el lehet készíteni, és mindenki imádni fogja. Tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks nagy burgonya Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

1. lépés: Készítsd elő a hozzávalókat. Hámozd meg a burgonyákat és a hagymát.

2. Lépés

2. lépés: Reszeld le a burgonyát és a hagymát.

3. Lépés

3. lépés: Keverd össze a lereszelt burgonyát és hagymát a tojásokkal, a liszttel, a sóval és a borssal.

4. Lépés

4. lépés: Melegítsd fel egy serpenyőben az olajat, majd a keverékből kanállal adagokat téve süssük aranybarnára mindkét oldalát.

5. Lépés

5. lépés: Az elkészült tócsnikat papírtörlővel tálald, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálaláskor megszórhatod petrezselyemzölddel vagy fokhagymával ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új