HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Extra ropogós és ropogós Halloumi sajtos sültkrumpli

Egyik este, új nassolási ötleteket keresve, a helyi szupermarketben rábukkantam a halloumi sajtra, és ez a kulináris mennyországban készült! A halloumi magas olvadáspontjával és sós ízével tökéletes választás a sütéshez. Örömmel osztom meg veletek a ropogós aranyszínű halloumi sültkrumpli receptemet -- egy szuper finom, könnyen elkészíthető snack, amely ellenállhatatlan kedvenccé vált a háztartásomban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 gms Halloumi sajt Hozzáadott
  • 1 csésze liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fokhagymapor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Növényi olaj a sütéshez Hozzáadott
  • friss mentalevelek a díszítéshez Hozzáadott
  • Tejföl vagy az Ön által preferált mártogatós Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Vágjuk a halloumit vastag, kb. 1 cm széles csíkokra. Nem kell aggódni, hogy pontosan egyforma szeletek legyenek - ez a házi készítésű sültkrumpli szépsége! Tapasztalatom szerint a vastagabb sült krumpli jobban megtartja az alakját, és sokkal több finom sajt ízt ad, amikor beleharapunk.

2. Lépés

Egy sekély tálban keverje össze a lisztet, a paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Ez a fűszerezett lisztbevonat extra ízvilágot és tökéletesen ropogós külsőt kölcsönöz a sült krumplinak. A fűszeresebb változathoz néha egy kis chiliport is adok hozzá!

3. Lépés

Forgassa meg a halloumi csíkokat a lisztkeverékben, amíg teljesen be nem vonja őket. Úgy tapasztaltam, hogy a keveréket a sajtra nyomkodva jobban tapad.

4. Lépés

Melegítse fel a növényi olajat egy mély, nehéz aljú serpenyőben, amíg eléri a 180 °C-ot. Ha nincs konyhai hőmérője, tesztelje az olajat egy kis kenyérdarab beledobásával. Ha egy percen belül sistereg és megbarnul, akkor az olaj elég forró.

5. Lépés

Egy merőkanál segítségével óvatosan tegye a halloumi csíkokat a forró olajba. Süssük őket sorozatban, hogy elkerüljük a serpenyő túlzsúfoltságát. A sült krumpliknak aranybarnára és ropogósra kell sülniük, általában oldalanként kb. 1-2 percig, a vastagságtól függően. Legyünk éberek, mert az aranybarnából elég gyorsan megéghet!

6. Lépés

Szűrőkanállal szedje ki a sült krumplit az olajból, és tegye konyhai papírra, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

7. Lépés

Tálalja a ropogós arany Halloumi Sültkrumplit forrón, friss mentalevelekkel és az Ön által választott mártogatóssal díszítve. Úgy tapasztaltam, hogy kiválóan passzolnak egy hűvös és fanyar tzatzikivel vagy egy fűszeres sriracha mártással.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új