Forrás: Youtube
Ez még a nagymama kalácsát is lepipálja, olyan finom
Eljött a remek alkalom hogy brillírozzunk egyet a nagymamáknak ezzel a szuper finom kláccsal. Tuti le lesznek nyűgözve
Hozzávalók
- 500 g finomliszt
- 7 g instant élesztő
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 80 g cukor
- 7 g só
- 200 ml tej
- 2 ks tojás
- 65 g vaj
Eljárás
Egy dagasztótálba szórjuk bele a finomlisztet, az instant élesztőt, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sót. Keverjük össze a száraz összetevőket. Öntsük bele a tejet, adjunk hozzá egy tojást és a puha vajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd gyúrjuk ki simára. Fedjük le légmentesen, és kelesszük 1 órát.
A megkelt tésztát szedjük szét 6 felé, majd gombócozzuk ki őket, és hagyjuk letakarva pihenni 15 percet.
A megkelt gombócokbol sodorjunk hossszú csíkokat és a videó alapján szépen fonjuk össze. Amikor elkészült a fonás, akkor kicsit görgesssük át, a végeit igazgassuk meg. Kenjük át felvert tojással, és hagyjuk 20-30 percet pihenni.
180°C-ra előmelegített sütőben süssük meg a kalácsot, de sütés előtt kenjük át mégegyszer tojással. Kb 30 perc alatt meg is sül szép aranybarnára.