Forrás: belkolev for Freepik
Fácán recept burgonyapürével
Egy hagyományos őszi étel, a fácán, ebben a receptben egyszerűen, mégis elegánsan készül. A madarat friss fűszernövényekkel és fűszerekkel töltik meg, majd a sütőben sütik, míg puha és szaftos nem lesz.
Hozzávalók
A fácán számára
- 1 Darab fácán
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 Pinch só
- 1 Pinch bors
- 2 Csokor Rosemary
- 2 Csokor Kakukkfű
- 3 Fokhagyma gerezd fokhagyma
Az oldaláshoz
- 500 g krumpli
- 200 g Választott zöldség
- 1 evőkanál vaj
Eljárás
Fácán recept esetében előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Sózzuk és borsozzuk a fácánt belül és kívül.
Töltse meg a fácánt a rozmaring- és kakukkfűágakkal, valamint a fokhagymával, majd kösse össze.
Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, és süssön meg a fácánt minden oldaláról, amíg enyhén meg nem barnul.
Tegye a fácánt egy serpenyőbe, és sütse meg a sütőben kb. 60 percig, vagy amíg átsül.
Míg a fácán fő, főzze meg a krumplit sós vízben egy fazékban. Ha a krumpli megfőtt, törje össze vajjal püré állagúra.
Párolja meg a zöldséget egy külön edényben, amíg meg nem fő.
Tálalja fel a fácánt a krumplipürével és a zöldséggel. Jó étvágyat! Egy nagyon különleges étel az ünnepre!