HIRDETŐ

Forrás: belkolev for Freepik

Fácán recept burgonyapürével

Egy hagyományos őszi étel, a fácán, ebben a receptben egyszerűen, mégis elegánsan készül. A madarat friss fűszernövényekkel és fűszerekkel töltik meg, majd a sütőben sütik, míg puha és szaftos nem lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A fácán számára

  • 1 Darab fácán Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Pinch bors Hozzáadott
  • 2 Csokor Rosemary Hozzáadott
  • 2 Csokor Kakukkfű Hozzáadott
  • 3 Fokhagyma gerezd fokhagyma Hozzáadott

Az oldaláshoz

  • 500 g krumpli Hozzáadott
  • 200 g Választott zöldség Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Fácán recept esetében előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Sózzuk és borsozzuk a fácánt belül és kívül.

2. Lépés

Töltse meg a fácánt a rozmaring- és kakukkfűágakkal, valamint a fokhagymával, majd kösse össze.

3. Lépés

Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, és süssön meg a fácánt minden oldaláról, amíg enyhén meg nem barnul.

4. Lépés

Tegye a fácánt egy serpenyőbe, és sütse meg a sütőben kb. 60 percig, vagy amíg átsül.

5. Lépés

Míg a fácán fő, főzze meg a krumplit sós vízben egy fazékban. Ha a krumpli megfőtt, törje össze vajjal püré állagúra.

6. Lépés

Párolja meg a zöldséget egy külön edényben, amíg meg nem fő.

7. Lépés

Tálalja fel a fácánt a krumplipürével és a zöldséggel. Jó étvágyat! Egy nagyon különleges étel az ünnepre!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek