HIRDETŐ

Forrás: belkolev for Freepik

Fácán recept burgonyapürével

Egy hagyományos őszi étel, a fácán, ebben a receptben egyszerűen, mégis elegánsan készül. A madarat friss fűszernövényekkel és fűszerekkel töltik meg, majd a sütőben sütik, míg puha és szaftos nem lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A fácán számára

  • 1 Darab fácán Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Pinch bors Hozzáadott
  • 2 Csokor Rosemary Hozzáadott
  • 2 Csokor Kakukkfű Hozzáadott
  • 3 Fokhagyma gerezd fokhagyma Hozzáadott

Az oldaláshoz

  • 500 g krumpli Hozzáadott
  • 200 g Választott zöldség Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Fácán recept esetében előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Sózzuk és borsozzuk a fácánt belül és kívül.

2. Lépés

Töltse meg a fácánt a rozmaring- és kakukkfűágakkal, valamint a fokhagymával, majd kösse össze.

3. Lépés

Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, és süssön meg a fácánt minden oldaláról, amíg enyhén meg nem barnul.

4. Lépés

Tegye a fácánt egy serpenyőbe, és sütse meg a sütőben kb. 60 percig, vagy amíg átsül.

5. Lépés

Míg a fácán fő, főzze meg a krumplit sós vízben egy fazékban. Ha a krumpli megfőtt, törje össze vajjal püré állagúra.

6. Lépés

Párolja meg a zöldséget egy külön edényben, amíg meg nem fő.

7. Lépés

Tálalja fel a fácánt a krumplipürével és a zöldséggel. Jó étvágyat! Egy nagyon különleges étel az ünnepre!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új