HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: mygraphx

Fácánleves

A fácánleves valódi magyar különlegesség, amit már fiatal koromban megtanultam elkészíteni. A konyhánkban nem csak ünnepi alkalmakkor fordult elő, hanem a hűvösebb hétvégéken is, amikor az egész család összegyűlt egy kis meleg étel erejéig. Szerintem nincs is jobb, mint egy jól elkészített, gazdag ízvilágú fácánleves.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks fácán Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 ks zeller Hozzáadott
  • 2 ks krumpli Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csokor friss majoránna Hozzáadott
  • 1 csokor friss kakukkfű Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Első lépésként a fácántól távolítsunk el minden szennyeződést és mossuk meg alaposan. Aztán jöhet a vágási folyamat, ahol a fácánt négy egyenlő részre vágom. Figyeljünk arra, hogy a hús ne legyen rágós – én személy szerint arra esküszöm, hogy minél lassabban és alacsonyabb hőfokon főzöm a húst, annál jobban ki tudjuk majd élvezni az ízét.

2. Lépés

Ezután készítsük elő a zöldségeket: a hagymát, a fokhagymát, a répát, a petrezselymet, a zellert és a krumplit. Ezeket szépen belegyűjtjük a fazékba, ahova előzőleg a fácánt is beraktuk. A majoránnát és a kakukkfüvet a frissesség megőrzése érdekében csak a főzés vége felé adjuk hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új