Forrás: suriya007 via iStockPhotos
Farmer szelet nagymama módra
Ezt a receptet szeretett nagymamámtól kaptam, aki mint kiváló szakácsnő, mindig varázslatos ételeket készített a kis konyhájában. A BauernSchnitzel erős ízei és ropogós panírozása teszi ezt az ételt abszolút kedvencemmé. És a legjobb benne, hogy olyan egyszerűen elkészíthető, hogy az Ön konyhájában is teljes sikert arat.
Hozzávalók
- 4 sertés szelet
- só és bors
- 1 tojás
- 100 g morzsa
- 100 g önserkentő liszt
- 200 g Gombák
- 1 nagy hagyma
- 200 g bacon
- 4 Burgonya
- 100 ml Krém
- 2 evőkanál Répaolaj a sütéshez
- 1 csokor Petrezselyem
Eljárás
A parasztszelet elkészítéséhez kezdje a szeletek kiklopfolásával. Ügyeljünk arra, hogy egyenletesen vékonyak legyenek, hogy a sütési idő egyenletes legyen. Fűszerezze a szeletet sóval és borssal.
Verjük fel a tojást egy tálban, és álljon készen egy másik tál zsemlemorzsa. A szeleteket először a tojásba, majd a zsemlemorzsába mártjuk. Ügyeljünk arra, hogy a szeleteket teljesen beborítsa a zsemlemorzsa.
A serpenyőben hevítse fel a repceolajat, és süsse aranybarnára a szeleteket. Ez általában körülbelül 4 percet vesz igénybe mindkét oldalon. Tartsa a hőfokot közepesen magasan, hogy ne égjen meg.
Amíg a szeleteket sütjük, vágjuk apró kockákra a burgonyát, a hagymát, a gombát és a szalonnát. Süssük őket együtt egy másik serpenyőben, amíg ropogósra sülnek. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és hagyjuk addig főni, amíg krémes állagú nem lesz.
Végül helyezzük a tányérokra a szeleteket, kenjük rá a szalonna, a gomba és a tejszín keverékét, és díszítsük petrezselyemmel.
A legfontosabb, hogy élvezze a Bauernschnitzelt mosolyogva, és ossza meg azokkal, akiket szeret!