Forrás: freepik
Feketeerdő kocka
Ez a recept igazi ízkavalkád, és remek választás, ha valami csokis, de nem mindennapi desszertre vágyunk. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szeret sütni, de még nem ismeri ezt a csodás süteményt!
Hozzávalók
A piskótához:
- 4 darab tojás
- 120 g cukor
- 80 g önserkentő liszt
- 20 g kakaópor
A krémhez:
- 500 ml Tejszín
- 200 g étcsokoládé
- 3 lap Zselatin
A díszítéshez:
- porcukor
- kakaópor
Eljárás
Először is kezdjünk a piskótával! A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük a cukorral - ez a lépés kulcsfontosságú a piskóta textúrája szempontjából, ezért nagyon figyeljünk oda, hogy a tojásfehérjét elég habosra verjük-e.
Ezután a sárgáját a liszttel és a kakaóporral összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjéhez. Ezt követően az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt feltesszük főni, majd beleborítjuk az étcsokoládét, és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd kinyomjuk és a még forró krémbe keverjük.
Amikor a piskóta kihűlt, tetszőleges méretű kockákra vágjuk, és a csokoládés krémmel megtöltjük. Ebben a fázisban, fontos, hogy a krém hűvös, de ne túl sűrű legyen, hogy könnyedén el tudjuk osztani a piskóta felületén.
Végül porcukorral és kakaóporral díszítjük, amit egy finom szita segítségével egységesen eloszlathatsz a sütemény tetején. A díszítéskor ne féljünk kreatívnak lenni! Akár néhány friss gyümölcsöt vagy csokoládédarabkákat is használhatunk a tetején.