HIRDETŐ

Forrás: freepik

Feketeerdő kocka

Ez a recept igazi ízkavalkád, és remek választás, ha valami csokis, de nem mindennapi desszertre vágyunk. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szeret sütni, de még nem ismeri ezt a csodás süteményt!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A piskótához:

  • 4 darab tojás Hozzáadott
  • 120 g cukor Hozzáadott
  • 80 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 20 g kakaópor Hozzáadott

A krémhez:

  • 500 ml Tejszín Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 3 lap Zselatin Hozzáadott

A díszítéshez:

  • porcukor Hozzáadott
  • kakaópor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is kezdjünk a piskótával! A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük a cukorral - ez a lépés kulcsfontosságú a piskóta textúrája szempontjából, ezért nagyon figyeljünk oda, hogy a tojásfehérjét elég habosra verjük-e.

2. Lépés

Ezután a sárgáját a liszttel és a kakaóporral összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjéhez. Ezt követően az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

3. Lépés

Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt feltesszük főni, majd beleborítjuk az étcsokoládét, és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd kinyomjuk és a még forró krémbe keverjük.

4. Lépés

Amikor a piskóta kihűlt, tetszőleges méretű kockákra vágjuk, és a csokoládés krémmel megtöltjük. Ebben a fázisban, fontos, hogy a krém hűvös, de ne túl sűrű legyen, hogy könnyedén el tudjuk osztani a piskóta felületén.

5. Lépés

Végül porcukorral és kakaóporral díszítjük, amit egy finom szita segítségével egységesen eloszlathatsz a sütemény tetején. A díszítéskor ne féljünk kreatívnak lenni! Akár néhány friss gyümölcsöt vagy csokoládédarabkákat is használhatunk a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új