HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_JxKVkEQ_4FF88EKRDBF/0cb701471667e73740d9cb0a5c101b.png)
Feketeribizli dzsem
Kiváló házi feketeribizli dzsem, amit kényelmesen elkészíthet otthon. Egyszerű és gyors recept, ami biztosan elvarázsolja az ízével. Nagyszerű kenyerre, palacsintára.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 1 kg szeder
- 700 g cukor
- 1 db citrom
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Töltsd meg a fazekat feketeáfonyával és cukorral, majd hagyd állni körülbelül egy órán át.
2. Lépés
Adjunk hozzá citromlevet, és főzzük, amíg forrásban lévő állagú nem lesz.
3. Lépés
A kész lekvárt poharakba öntjük, amelyeket fejjel lefelé fordítunk és hagyjuk kihűlni.
4. Lépés
A pohár lehűlése után tegyük hűvös és sötét helyre.