HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : maria-anne

Fél-fél krumpligombóc

Ez a hagyományos fél és fél krumpligombóc recept, amely nyers és főtt krumpliból készül, kellemes változatosságot jelent a szokásos köretekhez. A gombócok kívül ropogósak, belül puhaak és selymesek. Tökéletes kiegészítői bármilyen húsban gazdag ételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Mehlodó krumpli Hozzáadott
  • 500 g Nyers krumplik Hozzáadott
  • 60 g gríz Hozzáadott
  • 2 Darab Tojások Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A félig nyers, félig főtt krumpligombóc receptjéhez hámozza meg a nyers és a főtt burgonyát, majd reszelje le finomra. Tegye a reszelt krumplit egy konyhai törülközőbe, és nyomja ki a felesleges folyadékot.

2. Lépés

Tegye a krumplit egy nagy tálba, majd adjon hozzá grízt, tojásokat és sót. Gyúrja össze alaposan a keveréket, amíg sima tészta nem lesz belőle.

3. Lépés

Formázza a tésztát gombócokká, majd főzze őket egy nagy fazékban, forrásban lévő sós vízben 20 percig. A gombócok akkor készen vannak, amikor feljönnek a felszínre.

4. Lépés

Vegye ki a krumpligombócokat félbevágva egy szűrőkanállal a vízből, és hagyja őket néhány percig hűlni, mielőtt felszolgálná.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek