:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/qwx66yVjgkEN3gqOuIHa/69814d16a8c476de4b50432ee847d4.png)
Forrás: Pixabay : maria-anne
Fél-fél krumpligombóc
Ez a hagyományos fél és fél krumpligombóc recept, amely nyers és főtt krumpliból készül, kellemes változatosságot jelent a szokásos köretekhez. A gombócok kívül ropogósak, belül puhaak és selymesek. Tökéletes kiegészítői bármilyen húsban gazdag ételnek.
Hozzávalók
- 500 g Mehlodó krumpli
- 500 g Nyers krumplik
- 60 g gríz
- 2 Darab Tojások
- 1 Pinch só
Eljárás
A félig nyers, félig főtt krumpligombóc receptjéhez hámozza meg a nyers és a főtt burgonyát, majd reszelje le finomra. Tegye a reszelt krumplit egy konyhai törülközőbe, és nyomja ki a felesleges folyadékot.
Tegye a krumplit egy nagy tálba, majd adjon hozzá grízt, tojásokat és sót. Gyúrja össze alaposan a keveréket, amíg sima tészta nem lesz belőle.
Formázza a tésztát gombócokká, majd főzze őket egy nagy fazékban, forrásban lévő sós vízben 20 percig. A gombócok akkor készen vannak, amikor feljönnek a felszínre.
Vegye ki a krumpligombócokat félbevágva egy szűrőkanállal a vízből, és hagyja őket néhány percig hűlni, mielőtt felszolgálná.