HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Feta sajtos és spenótos pite leveles tésztával

A tápláló zöldségek és a kényeztető sajtok megfelelő egyensúlyával ez a leveles tésztás sajtos-spenótos pite egy olyan étel, amelyet meg kell becsülni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 lap Kész leveles tészta Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Kis hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 500 g friss spenót Hozzáadott
  • 200 g Feta sajt, morzsolt Hozzáadott
  • 100 g reszelt Cheddar sajt Hozzáadott
  • 2 Tojás, felvert tojás Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Tojássárgája, felvert ecseteléshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (180°C-on, ventilátorral), így a tészta szép aranybarna lesz.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, ügyelve arra, hogy a serpenyő ne legyen túlzsúfolt. Ezt a lépést nem szabad elsietni, mivel a megfelelően karamellizált hagyma jelentősen hozzájárul a pite általános ízéhez.

3. Lépés

Amikor a hagyma áttetszővé vált (kb. 5 perc), adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és pirítsuk még egy-két percig, amíg illatos nem lesz. Szánjon időt erre a lépésre, hogy az ízek szépen összeolvadjanak.

4. Lépés

Adja hozzá a friss spenótot a serpenyőhöz. Elsőre úgy érezheti, hogy túl sok a spenót, de ne feledje, hogy a spenót térfogata főzés közben jelentősen csökken. Főzzük addig, amíg megfonnyad, és ügyeljünk arra, hogy jól lecsöpögjön, a felesleges vizet kinyomkodva. Ez megakadályozza, hogy a pite túlságosan vizes legyen.

5. Lépés

A spenótos keveréket tegyük át egy nagy tálba. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a kétféle sajtot, a felvert tojásokat, sót és borsot. Nagyon fontos, hogy a spenót ne legyen túl forró ebben a szakaszban, mert elkezdheti főzni a tojásokat.

6. Lépés

Tekerje ki a leveles tésztát, és tegye át egy piteformába. Villával szurkáljuk meg az alját. Ez a dokkolásnak nevezett technika megakadályozza, hogy a tészta sütés közben túlságosan felpúposodjon.

7. Lépés

Öntse a spenótos-sajtos keveréket a leveles tésztára, egyenletesen eloszlatva.

8. Lépés

Hajtsuk össze a tésztát, és kenjük meg a tetejét a felvert tojássárgájával. Ez biztosítja, hogy a pite szép, fényes felületet kapjon.

9. Lépés

Süssük 25-30 percig, amíg a tészta aranyszínű és ropogós lesz. Jó tanács, hogy a sütőben lejjebb tegyük a pitét; így elkerülhetjük, hogy az alja átázzon.

10. Lépés

Tálalás előtt néhány percig hagyja hűlni a pitét, hogy a tölteléknek legyen ideje megdermedni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek