HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Feta sajtos és spenótos pite leveles tésztával

A tápláló zöldségek és a kényeztető sajtok megfelelő egyensúlyával ez a leveles tésztás sajtos-spenótos pite egy olyan étel, amelyet meg kell becsülni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 lap Kész leveles tészta Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Kis hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 500 g friss spenót Hozzáadott
  • 200 g Feta sajt, morzsolt Hozzáadott
  • 100 g reszelt Cheddar sajt Hozzáadott
  • 2 Tojás, felvert tojás Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Tojássárgája, felvert ecseteléshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (180°C-on, ventilátorral), így a tészta szép aranybarna lesz.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, ügyelve arra, hogy a serpenyő ne legyen túlzsúfolt. Ezt a lépést nem szabad elsietni, mivel a megfelelően karamellizált hagyma jelentősen hozzájárul a pite általános ízéhez.

3. Lépés

Amikor a hagyma áttetszővé vált (kb. 5 perc), adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és pirítsuk még egy-két percig, amíg illatos nem lesz. Szánjon időt erre a lépésre, hogy az ízek szépen összeolvadjanak.

4. Lépés

Adja hozzá a friss spenótot a serpenyőhöz. Elsőre úgy érezheti, hogy túl sok a spenót, de ne feledje, hogy a spenót térfogata főzés közben jelentősen csökken. Főzzük addig, amíg megfonnyad, és ügyeljünk arra, hogy jól lecsöpögjön, a felesleges vizet kinyomkodva. Ez megakadályozza, hogy a pite túlságosan vizes legyen.

5. Lépés

A spenótos keveréket tegyük át egy nagy tálba. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a kétféle sajtot, a felvert tojásokat, sót és borsot. Nagyon fontos, hogy a spenót ne legyen túl forró ebben a szakaszban, mert elkezdheti főzni a tojásokat.

6. Lépés

Tekerje ki a leveles tésztát, és tegye át egy piteformába. Villával szurkáljuk meg az alját. Ez a dokkolásnak nevezett technika megakadályozza, hogy a tészta sütés közben túlságosan felpúposodjon.

7. Lépés

Öntse a spenótos-sajtos keveréket a leveles tésztára, egyenletesen eloszlatva.

8. Lépés

Hajtsuk össze a tésztát, és kenjük meg a tetejét a felvert tojássárgájával. Ez biztosítja, hogy a pite szép, fényes felületet kapjon.

9. Lépés

Süssük 25-30 percig, amíg a tészta aranyszínű és ropogós lesz. Jó tanács, hogy a sütőben lejjebb tegyük a pitét; így elkerülhetjük, hogy az alja átázzon.

10. Lépés

Tálalás előtt néhány percig hagyja hűlni a pitét, hogy a tölteléknek legyen ideje megdermedni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új