HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Finom egyszerű koreai bulgogi marhahús

A koreai bulgogi marhahúst hihetetlenül kielégítő elkészíteni, és megkóstolása olyan, mintha egy gasztronómiai kalandban vennél részt közvetlenül a konyhádban!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 lb Vékonyra szeletelt szűzpecsenye vagy marhapofa Hozzáadott
  • 1 Körte, reszelt Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 hüvelyk Friss gyömbér, reszelt Hozzáadott
  • 2 EL szójaszósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál szezámolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál barna cukor Hozzáadott
  • 2 Zöldhagyma, felszeletelve (néhány a díszítéshez) Hozzáadott
  • 1 Hagyma, szeletelve Hozzáadott
  • 1 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
  • Fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Főtt rizs a tálaláshoz Hozzáadott
  • Kimchi, a körethez (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdje a marhahús előkészítésével. Fontos, hogy a marhahúst vékonyra szeleteljük a zsenge eredmény érdekében. Helyezze a marhahús szeleteket egy tálba.

2. Lépés

Készítse el a pácot úgy, hogy egy külön tálban összekeveri a reszelt körtét, a darált fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szójaszószt, a szezámolajat és a barna cukrot. Tapasztalataim alapján a körte hozzáadása igazán felerősíti az ízeket, és mélyen sós, mégis frissítő ízűvé teszi az ételt. Ráadásul a körte puhítószerként működik, amely puhává és zamatossá teszi a marhahúst.

3. Lépés

Öntse a marhahúsra a pácot, és adja hozzá a zöldhagymát. Szánjon időt arra, hogy a marhahúsba masszírozza a pácot, és ügyeljen arra, hogy minden szeletet jól bevonjon. Fedje le a tálat, és hagyja pácolódni legalább 30 percig, bár ha több ideje van, hagyja a hűtőben egy éjszakán át. Minél tovább pácoljuk a húst, annál jobban átjárják az ízek.

4. Lépés

Miután a húst jól bepácoltuk, egy nagy serpenyőben vagy wokban közepesen magas hőfokon felhevítjük a növényi olajat. Adja hozzá a felszeletelt hagymát, és pirítsa, amíg áttetszővé válik, ami általában körülbelül 2 percig tart.

5. Lépés

Adja hozzá a marinált marhahúst a serpenyőbe. Ügyeljünk arra, hogy a szeletek ne fedjék egymást, és ne süssük túl, mert a vékony szeletek miatt nagyon gyorsan megsülnek. Ha szükséges, főzzük szakaszosan. Minden egyes szeletet addig süssön, amíg szépen megbarnul, de még mindig szaftos marad, ami oldalanként körülbelül 1-2 percet vesz igénybe.

6. Lépés

Amikor az összes marhahús megfőtt, tálalás előtt még egy kis szezámolajjal és fekete borssal megszórhatjuk, hogy még jobban feldobjuk az ízét.

7. Lépés

Tálalja a bulgogit forró rizzsel, díszítse a maradék zöldhagymával, és ha szeretné, adjon mellé egy kis kimchit. Íme, egy finom és laktató koreai bulgogi marhahús!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új