Forrás: Canva
Finom és egyszerű puncszelet
Hozzávalók
- 7 ks tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 Csomag szódabikarbóna
- 1 evőkanál tejföl
- 1 csipet só
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1⁄2 dl rum
- pár vagy csepp rumaroma
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1⁄2 citrom reszelt héja
- 4 ek meggy befőttlé
- 1 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál málnaszörp
- 1 Kanál főzés nélküli puncs ízű pudingpor
Eljárás
A tojásokat kettéválasszuk. A fehérjéket felverjük 1 csipet sóval, a sárgáját jól elkeverjük a cukorral, majd a sütőporral elkevert liszttel, és óvatosan összekeverjük a fehérjével, és a tejföllel. Sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan elterítjük, majd 180 fokon készre sütjük.
Elkészítjük a mázat. A tojás fehérjét simára keverjük a porcukorral, a málnaszörppel, és a pudingporral. Félretesszük.
A megsütött piskótából két egyforma téglalapot vágunk ki, amiket félreteszünk. A levágott részeket egy tálba tesszük, (most jöhetnek az egyéb piskóta maradékok) Kevés meleg tejjel összedolgozzuk a töltelék hozzávalóit úgy, hogy olyan masszát kapjunk, ami egyben marad. Ha szükséges, kevés liszttel sűrítjük.
Az alsó piskótalapon elosztjuk a tölteléket, elsimítjuk, és a másik piskótalapot ráborítjuk. Körben, spatulával, tortalapáttal eligazítjuk a tölteléket.
A tetejét megkenjük a mázzal, majd a hűtő felső polcára tesszük addig, míg teljesen meg nem dermed. Majd szeleteljük fel és fogyaszthatjuk is.