HIRDETŐ
Finom Marhapörkölt tésztával

Finom Marhapörkölt tésztával

Ez az egyik kedvenc ételünk. Gyerekkorom óta ismerem, édesanyám készítette. Különféle tésztákat, nokedlit vagy rizst készítek hozzá. Mi nagyon szeressük a család mindig megörül neki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 kg marha Lábszár Hozzáadott
  • 2 nagy hagyma Hozzáadott
  • 1.7 l víz vagy kevesebb Hozzáadott
  • 2 ek őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 3 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 10 szem fekete bors Hozzáadott
  • vegeta Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • chili pehely ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 ek finom búzaliszt Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először mindent elkészítünk, amire szükségünk lesz. A marhahúst közepes kockákra, a hagymát apróra, a paradicsomot és a paprikát közepes méretűre, vagy szokás szerint vágjuk. Ízlés szerint használhatunk paradicsomot, paprikát. Én a pörköltbe mindig többet teszek mert remek, kissé lecsós ízt ad majd.

2. Lépés

Az olajon megdinszteljük a hagymát. Ezután adjuk hozzá az őrölt paprikát, párszor átkeverjük és hozzá adjuk a húst, megsózzuk jól, és hagyjuk letakarva, hogy a hús kiengedje saját levét. Ha szükséges, rögtön az elején adhatunk hozzá egy picike vizet, ez segíti a párolást/leve gyorsabb kiengedését, és megakadályozza, hogy a párolás helyett a hús elkezdjen sülni.

3. Lépés

Amikor a hús minden levét kiengedte, felöntjük vízzel, én 1,5 litert öntöttem hozzá. Őrölt és egész fekete borsot, őrölt köményt és szükség szerint sót adunk hozzá. Fedjük le és hagyjuk a pörköltet addig főni, amíg a hús szép puha nem lesz. Ha van kuktája/ gyorsfőző fazékja, nyugodta főzze abba, pillanatok alatt kész lesz a pörkölt - én is így használom.

4. Lépés

Amikor a hús már puha adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Amikor újra főni kezdet beleöntjük a liszt-víz keveréket és jól összekeverjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ha szükséges, sózzuk még, és ízlés szerint chilit és vegetát adunk hozzá.

5. Lépés

A Pörköltet tálalhatjuk rizzsel, tésztával, nokedlival, vagy egyszerűen csak kenyérrel. Teljesen ízlésed szerint. En most szarvacska tésztát csináltam hozzá. Nagyon finom egy kis jokurttal is! Jó étvágyat kívánok.

Finom Marhapörkölt tésztával - előkészítő lépés 1
6. Lépés

Még sok más receptet találsz a blogomon is cesminazuenal.blogspot.com vagy a Youtubon

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új