HIRDETŐ
Finom Marhapörkölt tésztával

Finom Marhapörkölt tésztával

Ez az egyik kedvenc ételünk. Gyerekkorom óta ismerem, édesanyám készítette. Különféle tésztákat, nokedlit vagy rizst készítek hozzá. Mi nagyon szeressük a család mindig megörül neki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 kg marha Lábszár Hozzáadott
  • 2 nagy hagyma Hozzáadott
  • 1.7 l víz vagy kevesebb Hozzáadott
  • 2 ek őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 3 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 10 szem fekete bors Hozzáadott
  • vegeta Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • chili pehely ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 ek finom búzaliszt Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először mindent elkészítünk, amire szükségünk lesz. A marhahúst közepes kockákra, a hagymát apróra, a paradicsomot és a paprikát közepes méretűre, vagy szokás szerint vágjuk. Ízlés szerint használhatunk paradicsomot, paprikát. Én a pörköltbe mindig többet teszek mert remek, kissé lecsós ízt ad majd.

2. Lépés

Az olajon megdinszteljük a hagymát. Ezután adjuk hozzá az őrölt paprikát, párszor átkeverjük és hozzá adjuk a húst, megsózzuk jól, és hagyjuk letakarva, hogy a hús kiengedje saját levét. Ha szükséges, rögtön az elején adhatunk hozzá egy picike vizet, ez segíti a párolást/leve gyorsabb kiengedését, és megakadályozza, hogy a párolás helyett a hús elkezdjen sülni.

3. Lépés

Amikor a hús minden levét kiengedte, felöntjük vízzel, én 1,5 litert öntöttem hozzá. Őrölt és egész fekete borsot, őrölt köményt és szükség szerint sót adunk hozzá. Fedjük le és hagyjuk a pörköltet addig főni, amíg a hús szép puha nem lesz. Ha van kuktája/ gyorsfőző fazékja, nyugodta főzze abba, pillanatok alatt kész lesz a pörkölt - én is így használom.

4. Lépés

Amikor a hús már puha adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Amikor újra főni kezdet beleöntjük a liszt-víz keveréket és jól összekeverjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ha szükséges, sózzuk még, és ízlés szerint chilit és vegetát adunk hozzá.

5. Lépés

A Pörköltet tálalhatjuk rizzsel, tésztával, nokedlival, vagy egyszerűen csak kenyérrel. Teljesen ízlésed szerint. En most szarvacska tésztát csináltam hozzá. Nagyon finom egy kis jokurttal is! Jó étvágyat kívánok.

Finom Marhapörkölt tésztával - előkészítő lépés 1
6. Lépés

Még sok más receptet találsz a blogomon is cesminazuenal.blogspot.com vagy a Youtubon

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek