Forrás: Ravsky from Getty Images
Finom sült csirkecombok
Garantáltan a legjobb sült csirkecomb, amit vasárnaponként ebédre szoktam sütni.
Hozzávalók
- 4 gerezd Fokhagyma
- olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
- 1 kanál őrölt paprika
- 1 kanál Kurkuma
- Rosemary
Eljárás
Öblítse le a csirkecombokat, törölje szárazra, és dörzsölje be olívaolajjal. Nyomja a fokhagymagerezdeket a húsba.
Ezután sózzuk meg a húst, fűszerezzük őrölt paprikával és kurkumával. Mindig javaslom, hogy frissen őrölt fűszereket használjunk, mivel azok aromája és íze sokkal erősebb és intenzívebb.
A csirkecombokat tegyük át egy tepsibe, és szórjuk meg rozmaringgal.
Helyezze a sütőformát 220 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsse a combokat körülbelül másfél órán át. A combokat időnként forgassa meg, és szükség szerint locsolja meg vízzel.
Sütés közben a serpenyőben nagyszerű szaft képződik, amelyet tálalás előtt a kész csirkecombokra ajánlom önteni. Ez még jobban megpuhítja a húst, és csodálatos ízt ad neki.