Forrás: etorres69 via iStockPhotos
Finom sütőtök Quiche őszi recept
Az őszi fűszerekkel töltött sütőtökös quiche mindig is a kedvenc házi készítési listám élén állt. Melegen vagy hidegen is fogyasztható, és remek kísérője lehet bármelyik őszi, baráti pikniknek. Könnyen elkészíthető anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk a teljes ízvilággal. Valahányszor elkészítem ezt a quiche-t, minden partin abszolút sláger!
Hozzávalók
- 1 kis Hokkaido sütőtök vagy más fajta
- 1 Adagolás Quiche tészta
- 200 g Reszelt Emmentáli
- 3 Tojás
- 200 ml Krém
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- szerecsendió
- 2 Tablespoon olívaolaj
Eljárás
A sütőtökös quiche recept elkészítéséhez először mossuk meg a sütőtököt, vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat, és vágjuk apró kockákra. Én a hokkaidói tököt részesítem előnyben, mert nem kell meghámozni, és kellemesen kemény állagú, mély ízű.
Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és dinszteljük meg mindkettőt. Adjuk hozzá a sütőtökkockákat, és közepes lángon pároljuk kb. 10 percig.
Közben terítsük ki a tésztát egy quiche-formába, és villával többször szurkáljuk meg. Ehhez a recepthez én a ropogós muffintésztát kedvelem, de a leveles tészta is jól működik.
Egy tálban verjük fel a tojásokat a tejszínnel, és keverjük bele a reszelt sajtot. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
A párolt sütőtökös zöldségeket terítsük a tésztalapra, és öntsük rá a tojáskrém-sajt keveréket.
Süsse a sütőtökös quiche-t 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig, amíg a töltelék megdermed, és a teteje szép aranybarna lesz. Én a sütő alsó harmadában szeretem sütni, hogy az alja szép ropogós legyen.