Forrás: Basilios1 for Getty images
Florentine keksz Mandulás kekszek
Ez a hagyományos olasz keksz a családom és a barátaim kedvence, és minden évben karácsonykor megsütöm ezeket a finomságokat. A ropogós mandula, az édes karamell és az étcsokoládé tökéletes keveréke teszi ezeket a kekszeket ellenállhatatlanná!
Hozzávalók
- 50 Gram vaj
- 3 Evőkanál cukor
- 3 Evőkanál méz
- 150 Gram Hámozott mandula, durvára vágva
- 1 Evőkanál önserkentő liszt
- Egy kezeletlen citrom reszelt héja
- 150 Gram étcsokoládé
Eljárás
Az eredeti firenzei keksz sütéséhez először melegítse elő a sütőt 180°C-ra, és béleljen ki két tepsit sütőpapírral.
Olvasszuk fel a vajat, a cukrot és a mézet egy serpenyőben. Folyamatosan keverjük, hogy a keverék ne égjen meg. Tapasztalatból tudjuk, hogy a cukor gyorsan karamellizálódik és nagyon forró lesz, ezért legyünk óvatosak a kezelésével!
Ha a keverék felolvadt, adjuk hozzá az apróra vágott mandulát, a lisztet és a reszelt citromhéjat. Keverjük jól össze, amíg minden jól összeáll.
Egy teáskanál segítségével helyezzünk kis halmokat a tésztából a sütőpapírra. Ügyeljünk arra, hogy a halmok között elegendő helyet hagyjunk, mert sütés közben szét fognak terülni.
Süssük a kekszeket az előmelegített sütőben kb. 10 percig, amíg aranybarnára sülnek. Nagyon gyorsan megéghetnek, ezért mindig figyeljünk rájuk!
Amíg a firenzei kekszek hűlnek, olvasztjuk meg a csokoládét egy vízforralóban. Mártsuk a kihűlt kekszek alját az olvasztott csokoládéba, és tegyük egy rácsra, amíg a csokoládé meg nem szilárdul.