HIRDETŐ

Forrás: Basilios1 for Getty images

Florentine keksz Mandulás kekszek

Ez a hagyományos olasz keksz a családom és a barátaim kedvence, és minden évben karácsonykor megsütöm ezeket a finomságokat. A ropogós mandula, az édes karamell és az étcsokoládé tökéletes keveréke teszi ezeket a kekszeket ellenállhatatlanná!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 50 Gram vaj Hozzáadott
  • 3 Evőkanál cukor Hozzáadott
  • 3 Evőkanál méz Hozzáadott
  • 150 Gram Hámozott mandula, durvára vágva Hozzáadott
  • 1 Evőkanál önserkentő liszt Hozzáadott
  • Egy kezeletlen citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 150 Gram étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Az eredeti firenzei keksz sütéséhez először melegítse elő a sütőt 180°C-ra, és béleljen ki két tepsit sütőpapírral.

2. Lépés

Olvasszuk fel a vajat, a cukrot és a mézet egy serpenyőben. Folyamatosan keverjük, hogy a keverék ne égjen meg. Tapasztalatból tudjuk, hogy a cukor gyorsan karamellizálódik és nagyon forró lesz, ezért legyünk óvatosak a kezelésével!

3. Lépés

Ha a keverék felolvadt, adjuk hozzá az apróra vágott mandulát, a lisztet és a reszelt citromhéjat. Keverjük jól össze, amíg minden jól összeáll.

4. Lépés

Egy teáskanál segítségével helyezzünk kis halmokat a tésztából a sütőpapírra. Ügyeljünk arra, hogy a halmok között elegendő helyet hagyjunk, mert sütés közben szét fognak terülni.

5. Lépés

Süssük a kekszeket az előmelegített sütőben kb. 10 percig, amíg aranybarnára sülnek. Nagyon gyorsan megéghetnek, ezért mindig figyeljünk rájuk!

6. Lépés

Amíg a firenzei kekszek hűlnek, olvasztjuk meg a csokoládét egy vízforralóban. Mártsuk a kihűlt kekszek alját az olvasztott csokoládéba, és tegyük egy rácsra, amíg a csokoládé meg nem szilárdul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új