HIRDETŐ

Forrás: Basilios1 for Getty images

Florentine keksz Mandulás kekszek

Ez a hagyományos olasz keksz a családom és a barátaim kedvence, és minden évben karácsonykor megsütöm ezeket a finomságokat. A ropogós mandula, az édes karamell és az étcsokoládé tökéletes keveréke teszi ezeket a kekszeket ellenállhatatlanná!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 50 Gram vaj Hozzáadott
  • 3 Evőkanál cukor Hozzáadott
  • 3 Evőkanál méz Hozzáadott
  • 150 Gram Hámozott mandula, durvára vágva Hozzáadott
  • 1 Evőkanál önserkentő liszt Hozzáadott
  • Egy kezeletlen citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 150 Gram étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Az eredeti firenzei keksz sütéséhez először melegítse elő a sütőt 180°C-ra, és béleljen ki két tepsit sütőpapírral.

2. Lépés

Olvasszuk fel a vajat, a cukrot és a mézet egy serpenyőben. Folyamatosan keverjük, hogy a keverék ne égjen meg. Tapasztalatból tudjuk, hogy a cukor gyorsan karamellizálódik és nagyon forró lesz, ezért legyünk óvatosak a kezelésével!

3. Lépés

Ha a keverék felolvadt, adjuk hozzá az apróra vágott mandulát, a lisztet és a reszelt citromhéjat. Keverjük jól össze, amíg minden jól összeáll.

4. Lépés

Egy teáskanál segítségével helyezzünk kis halmokat a tésztából a sütőpapírra. Ügyeljünk arra, hogy a halmok között elegendő helyet hagyjunk, mert sütés közben szét fognak terülni.

5. Lépés

Süssük a kekszeket az előmelegített sütőben kb. 10 percig, amíg aranybarnára sülnek. Nagyon gyorsan megéghetnek, ezért mindig figyeljünk rájuk!

6. Lépés

Amíg a firenzei kekszek hűlnek, olvasztjuk meg a csokoládét egy vízforralóban. Mártsuk a kihűlt kekszek alját az olvasztott csokoládéba, és tegyük egy rácsra, amíg a csokoládé meg nem szilárdul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek